EKC 2000 1 – Regio ’72 1 : De dag van de mislukte strafworp

Regio boekt ruime overwinning in een wedstrijd die op papier makkelijk lijkt, maar waar in de werkelijkheid nog veel moeite voor moest worden gedaan.

Na een mooie overwinning van het tweede (13-19, kampioenschap is een reële mogelijkheid) kon het eerste de wedstrijd vol goede moed ingaan. EKC ging echter met een verassend furore uit de startblokken en legde er meteen een fraaie doorloper in. Beginnen met een achterstand is nooit fijn, maar Regio werd gelukkig meteen wakker geschud, en EKC heeft de rest van de wedstrijd ook niet meer voor andere verassingen kunnen zorgen. De eerste helft werd een goede voorsprong opgebouwd, al bleef EKC in de buurt. Met een 9-13 voorsprong werd de rust ingegaan.

De tweede helft was het minder spannend. De voorsprong van vier werd uitgebouwd naar een voorsprong van acht en meer. Van de zijlijn oogde het echter, ondanks het hoge scoringsgehalte, als een erg rommelige tweede helft, van beide kanten. Veel ballen die verkeerd gegooid of gevangen werden, geduw, getrek, gejen en gesar tussen de twee ploegen, maar vooral: gemiste strafworpen. In de wedstrijd van het tweede werd al laten zien hoe het niet moet (door ondergetekende), maar daar deed het eerste nog een schepje bovenop.

Allemaal symptomen van een gebrek aan concentratie als je het mij vraagt, wat ook moeilijk is wanneer je acht doelpunten los staat. Vandaar dat het ook een goede keus was om een viertal spelers van het tweede een kans te geven om een paar mooie minuten te maken, hier en daar een afstandsschot te raken, en de rest te laten zien hoe een strafworp wel genomen dient te worden.

Al met al wel een mooie wedstrijd om te zien, en een zeer terechte overwinning voor Regio ’72 met 15-26. Met een tweede plaats in de competitie doen ze het goed, al is het verschil met de nummer zes maar drie punten. Elke wedstrijd blijft dus belangrijk, op naar volgende week!