Hardwerkend Regio’72 pakt belangrijke punten

Voordat de korfbalwedstrijd begon werd er een officieel moment ingelast voor de Vrienden van Regio’72. Zij schonken een elektronisch scorebord aan de vereniging. Vervolgens klonk het startsignaal van de scheidsrechter.

Tegenstander Juventa uit Hardenberg is geen onbekende voor Regio’72. Diverse keren hebben ze elkaar de laatste jaren ontmoet in  de competitie. De laatste uitwedstrijd werd met 24-20 verloren. Uiteraard wilde de thuisclub ervoor zorgen dat bij de ingebruikname van het scorebord het hoogste getal na afloop aan de linkerkant zou verschijnen. Dit doel werd bereikt met hardwerken door het hele team. De eindstand werd 13-10.

Willeke Kloezeman stond na een blessure weer in de basis en had haar goede niveau meteen weer te pakken. De eerste minuut opende Hidde Scholten de score, maar enkele minuten later kwam Juventa langszij. Er volgde een fase dat Regio’72 de kansen goed afmaakte en kon daardoor uitlopen naar 6-2. Voor rust wisten de bezoekers nog twee doelpunten te maken en ging de tweede helft van start met een stand van 6-4. Direct  scoorde Juventa, echter Carmen Gensen mikte in dezelfde minuut van afstand raak en dat gaf weer wat lucht aan de Vaassenaren. Daarna werd er een periode om en om gescoord en bleef het spannend welk team de punten zou gaan pakken. Toen Regio’72 een 11-8 stand wist te bereiken leek de winst binnen handbereik.

In de slotfase wisten beide teams nog tweemaal te scoren en werden de wedstrijdpunten terecht binnengesleept. Totaal zijn er 9 wedstrijdpunten behaald uit 10 gespeelde wedstrijden. De twee volgende wedstrijden worden gespeeld tegen teams die onder Regio’72 staan op de ranglijst. Als de paarswitten dezelfde werklust laten zien als vandaag, moeten ze kunnen winnen en is klassebehoud een feit.

2015-04-18-15.49.55-200x300

De doelpunten zijn gemaakt door Hidde Scholten (3),  Robin Zweekhorst  (3), Tim van Huffelen (3), Thomas Gerritsen (2), Annemarije Kerkdijk (1) en Carmen Gensen (1).