Prima wedstrijd Regio’72 resulteert in gelijkspel

Regio’72 ontving zaterdag het Utrechtse HKC. Een wedstrijd die er toe deed, bij winst zouden de Vaassenaren een plek stijgen op de ranglijst en HKC passeren. Ondanks goed spel en een doorlopende voorsprong wist Regio’72 uiteindelijk niet te winnen. Het 16-16 gelijkspel voelde als verlies.

De Vaassense korfballers startten met Liliane Klopman in de basis. Zij verving de vakantie vierende routinier Annemarije Kerkdijk en deed dat zeer verdienstelijk. De ploeg werd bijgestaan door het team van de week. De F1 pupillen hadden een top middag, ze gingen op de foto met het eerste team, mochten de bal uitgooien, de score bijhouden en kregen na afloop een handtekening van alle spelers op hun shirt. Gesteund door de acht korfballertjes en een volle tribune met toeters en trommels kende Regio’72 een prima eerste helft. Er werd om en om gescoord, maar de paarswitten bleven aan de goede kant van de score en met een 9-7 voorsprong zochten ze de kleedkamer op.
Ook in de tweede helft liep HKC achter de feiten aan. De Utrechtse ploeg bleef mee scoren, maar Regio’72 had de overhand en de Utrechtse bezoekers keken na een kwartier zelfs tegen een 14-10 achterstand aan. Wat er daarna gebeurde was onverklaarbaar. Mogelijk waanden de Vaasenaren zich veilig, maar HKC bleek nog niet verslagen. Zij kropen langzaam dichterbij en kwamen 5 minuten voor tijd langszij. Een spannende slotminuut, met reservespeler Jesper Mentink in de ploeg, volgde. Anne Stegeman maakte de 16-15, maar in de daaropvolgende aanval forceerde HKC een laatste doelpoging en scoorde de gelijkmaker. Eindstand 16-16.