Regio ’72 kan koploper één helft bijbenen

Op bezoek bij de Friese koploper KV Oerterp speelde Regio ’72 een wedstrijd met twee verschillende helften. Na 35 minuten bij een 10-9 tussenstand leek nog alles mogelijk, maar de tweede helft bleek Oerterp een maatje te groot. Het werd 21-11.

Regio ’72 startte de wedstrijd uitstekend. Met Marleen van der Haar opnieuw in plaats van de geblesseerde Willeke Kloezeman kende de wedstrijd aanvankelijk een spannend verloop. Ondanks een wat chaotisch spelbeeld was Regio ’72 scherp in de afronding en scoorde goed mee met de sterke tegenstander. Zeker gezien het feit, dat er een harde wind over het Friese land blies, waar de Vaassenaren vol tegenin speelden. De 10-9 ruststand gaf dan ook veel perspectief.

Met de wind in de rug bleek de Vaassense ploeg juist moeilijk met de grotere speelruimte om te gaan. Oerterp draaide de duimschroeven aan en kwam zeer sterk uit de kleedkamer. Regio ’72 probeerde het nog wel, maar kon de scherpte uit de eerste helft geen vervolg geven. Al snel kwamen de Vaassenaren op een onoverbrugbare achterstand. Oerterp maakte nog enkele mooie treffers wat resulteerde in een 21-11 eindstand.

Volgende week vindt de Ahoy-finale plaats en genieten de Vaassense korfballers van een vrij weekend. Een week later staat het belangrijke duel tegen Juventa op het programma. Regio ’72 bivakkeert in de middenmoot, maar degradatiekanditaat HHV is met een opmars bezig. Dit betekent dat Regio ’72 nog de nodige punten moet behalen om klassebehoud veilig te stellen.