Regio ’72 kansloos tegen de kampioen

Regio ’72 kende afgelopen zaterdag een vrijwel onmogelijke opgave tegen DOS Westbroek. Dit bleek ook het geval. Regio ’72 ging met 25-9 ten onder tegen DOS, dat hiermee de titel binnenhaalde.

Voor Regio ’72 was het belangrijk om de wedstrijd onbevangen in te gaan. In de heenwedstrijd kon Regio ’72 een helft bijblijven, maar was destijds de tweede helft kansloos. DOS steekt met kop en schouders boven de andere teams uit en kon bij winst kampioen worden.

Onder begeleiding van een dweilorkest in de sfeervolle sporthal schoot DOS uit de startblokken. Binnen drie aanvallen was het 3-0. Daarna kwam Regio ’72 beter in het spel. Ondanks de continue druk van de tegenstander gingen de Vaassenaren langere aanvallen spelen en wisten in fases DOS van het scoren af te houden. Dit leidde tot een 10-5 ruststand.

Na de pauze zette DOS even aan en werd Regio ’72 al snel op een onoverbrugbare achterstand gezet. Coach Willem Hofman bracht de wisselspelers Marleen van der Haar, Thomas Gerritsen (1 assist), Femke Scholten en Jordi Molendijk nog in de ploeg. DOS ging echter gestaag door met scoren en Regio ’72 kon hier af en toe een doelpunt tegenover zetten. Dit leidde tot een 25-9 eindstand en feest bij DOS.

Ondanks de forse nederlaag geeft het spel van de Vaassenaren vertrouwen voor het belangrijke slotduel volgende week tegen DWS uit Kootwijkerbroek. DWS en Regio ’72 strijden samen om degradatie te ontlopen. Regio ’72 heeft de betere kaarten en ontvangt de tegenstander 12 maart om 16.00 uur in sporthal De Wieken.