Regio ’72 verliest van zichzelf tegen Keizer Karel

Regio ’72 kon afgelopen zaterdag niet winnen van het matige Keizer Karel uit Nijmegen. De wedstrijd werd besloten in een gelijkspel, 14-14. Een uitslag die voor Regio ’72 onder de maat is.

De wedstrijd op natuurgras in Nijmegen begon sprankelend voor Regio ’72 ondanks dat het spel niet flitsend en dynamisch was stond Regio ’72 in korte tijd ruim voor op Keizer Karel. Keizer Karel wist geen vuist te maken tegen het offensief uit Vaassen en leek kort voor rust dan ook de wedstrijd weg te geven. Er werd gerust met een tussenstand van 5-12 in het voordeel van de Vaassenaren.

In de rust werd er gewaarschuwd voor Keizer Karel die al eens eerder goed terug kwamen in andere wedstrijden. Zo gebeurde het dan ook dat Keizer Karel scherper, fanatieker en effectiever was in de tweede helft. Regio ’72 kon moeilijk de knop om zetten en wist het spel onvoldoende om te buigen in hun voordeel. Gezien het feit dat Keizer Karel dichterbij kroop en het niet beter wordende stroeve spel van Regio ’72 werd het in de laatste minuten van de wedstrijd nog onnodig spannend en mag Regio ’72 blij zijn met een gelijkspel, 14-14.

De veldcompetitie van 2015 wordt hiermee besloten. De korfballers gaan zich opmaken voor een nieuwe competitie start, begin november, in de zaal.