Regio’72 F1 wint kampioenswedstrijd

f1-kampioenVorige week leken de kampioenskansen voor Regio’72 F1 verkeken. Na een verloren wedstrijd was de verwachting dat Oranje Zwart F1 er met de titel in klasse 2H vandoor zou gaan. De Zwolse korfbalpupillen lieten echter ook punten liggen en zo maakten de ploegen er afgelopen zaterdag in een rechtstreeks duel in Zwolle een echte kampioenswedstrijd van.

De Vaassense korfballertjes gingen voor een gedeelde eerste plek. Oranje Zwart was reeds verzekerd van de bovenste plaats, maar wilde deze natuurlijk graag voor zichzelf. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, en in het eerste kwart ging de score gelijk op. In het tweede kwart wist Regio’72 een gaatje te slaan en de superspeler van Oranje Zwart kwam in het veld. Deze extra speler is bedoeld om in pupillen wedstrijden tijdelijk een overtal aan spelers te creëren, waardoor het spel ook bij een achterstand van 3 doelpunten of meer voor beide ploegen aantrekkelijk blijft. Bij 9-6 was het rust.
Na de rust waren de rollen omgedraaid. Regio’72 was de scherpte kwijt en Oranje Zwart scoorde makkelijk. In het laatste kwart werd het nog spannend voor coaches en meegereisde papa’s en mama’s, het kwam zelfs tot een 10-10 gelijke stand. De F-jes bleven echter koelbloedig en maakten onder luid gejuich de laatste doelpunten. Eindstand 14-11, en met een welverdiende medaille om de nek keerden de jonge korfballers terug naar Vaassen.