Regio ’72 komt aan het einde van de wedstrijd tekort

Regio’72 speelde zaterdag in Vaassen de return tegen EKVA uit Almere. Het bezoekende team neemt de tweede plaats in op de ranglijst, terwijl Regio’72 daar drie plaatsen onder staat. In Almere werd met maar liefst 27-11 verloren van deze tegenstander. De uitdaging was om het verschil vandaag veel kleiner te houden en er was een kleine hoop op een verrassende uitslag. Bij de opkomst in sportzaal De Wieken werden de spelers begeleid door het jongste team van Regio’72, De Kangoeroes. Bij het inspelen deed het toekomstige talent fanatiek mee.

Na het startsignaal duurde het tot de 9e minuut voor het eerste doelpunt viel. Tijs Schoemaker zette deze op zijn naam. Meteen daarna wist EKVA ook de korf te vinden. Door twee doelpunten van Tim van Huffelen kwam Regio’72 op een voorsprong van 3-1. EKVA scoorde vervolgens vier keer op rij. Voor rust scoorden beide teams nog twee keer en de tweede helft begon met een stand van 5-7.

In de periode na rust toonden de paars-witten vechtlust en schoten drie maal raak. Zou die verrassing er vandaag toch inzitten? Helaas liet EKVA de thuisclub niet verder komen dan 9-9 en trok toen het initiatief naar zich toe. Voor Regio’72 scoorde de zuiver schietende Hidde Scholten nog een keer en daardoor werd de eindstand 11-17. Bij vlagen speelden de Vaassenaren goed korfbal. In het laatste kwartier van de wedstrijd raakte bij de spelers de pijp leeg. Het stabielere EKVA toonde aan terecht in de top van het klassement te staan. De volgende wedstrijd is op 13 februari a.s. om 19:30 uur. De tegenstander Tiel staat 1 punt onder Regio’72 en dat belooft in De Wieken een spannende wedstrijd te worden.

De doelpunten zijn gemaakt door Hidde Scholten (4), Laurens Kozijn (2), Tim van Huffelen (2), Tijs Schoemaker (2) en Annemarije Kerkdijk (1).

vlnr Regio’72 S1: Laurens Kozijn, Anne Stegeman, Willem Hofman (coach). Annemarije Kerkdijk, Ruth Schoemaker, Hidde Scholten, Tijs Schoemaker, Lauren Schoemaker, Tim van Huffelen
Kangoeroes: Jeroen Punt, Jurre Nijhof, Lynn van Mossel, Mart van der Veen, Tess van de Schepop, Feline de Groene, Siebe van Essen