Regio’72 onderuit tegen DKOD

Het lukte Regio’72 zaterdag niet de punten in Vaassen te houden. Tegen een geroutineerd DKOD uit Heelsum kon de paarswitte formatie, met Tijs Schoemaker opnieuw in de basis voor de langdurig geblesseerde Robin Zweekhorst, in de beginfase nog bijblijven maar wist ze uiteindelijk niet te overtuigen.

Wellicht kwam het door de zinderende slotfase van de voorafgaande wedstrijd waarin de reserves in de laatste minuut de volle winst pakten, maar de wedstrijd begon gelijkwaardig. Korte, snelle aanvallen wisselden elkaar over en weer af en na een klein kwartier spelen stond er een 5-5 gelijkspel op het scorebord. Regio’72 kwam zelfs nog even op een 6-5 voorsprong. Daarna gaf DKOD echter gas en de ploegen zochten met een 6-10 ruststand de kleedkamer op.

Na rust leek het vooral conditioneel bij de jonge Vaassense ploeg een stuk beter te zitten dan bij de Heelsummers. De ploeg kroop naderbij maar op 9-11 nam de routine van DKOD de overhand en bouwde de gasten de score weer uit. Eindstand 13-19.