Regio’72 pakt weer 2 punten

Afgelopen zaterdag trad Regio’72 aan tegen het onbekende Tiel’72. Een wedstrijd waarbij het doorzettingsvermogen voor een 19-18 overwinning zorgde en daardoor bekleden de Vaassenaren nu opeens de 5e positie op de ranglijst.

Meteen positief was dat Regio’72 deze wedstrijd fel begon, waar het de afgelopen wedstrijden nog wel eens aan ontbrak. Duels werden aangegaan, ‘ uitgevochten’ en meerendeel gewonnen. De scherpte bleef af en toe nog achter in de passing en afronding, waardoor de wedstrijd in score nog gelijk opging. Toch leek de verhouding in het voordeel van de paars-witten, die slechts 1 keer tegen een achterstand (2-1) aangekeken hebben. In de rest van de 1e helft kwam Regio’72 steeds 1 doelpunt voor, alvorens de Tielse formatie weer aansloot met een treffer. Toch kon Regio’72 in de 1e helft nog geen echte vuist maken, waardoor de ploegen met 9-8 in het voordeel van de paarshemden gingen rusten.

De tweede helft vertoonde eenzelfde beeld. Regio’72 groeide zelfs meer en meer in de wedstrijd. Bij 14-12 werd door Hidde Scholten voor het eerst een gat van meer dan 1 doelpunt verschil geslagen en, nog belangrijker, gehandhaafd. Toen invaller Jesper Mentink zelfs de 3 verschil maakte en het 18-15 werd, leek de wedstrijd gespeeld. Terwijl Regio’72 de partij rustig dacht uit te spelen en de tijd zijn werk wilde laten doen, kwam Tiel nog terug met een slotoffensief. Bij 17-18 had Tiel een dot van een kans om gelijk te maken, maar gelukkig voor Regio’72 wilde de speler van Tiel’72 te mooi afronden met 1 hand en ging de kans verloren. De bal werd naar de andere kant gebracht en Anne Stegeman maakte meteen de beslissende 17-19 met een doorloper. Tiel maakte er met een troostdoelpunt nog een mooie 18-19 eindstand van, maar voor eenieder was al duidelijk dat er nog maximaal 10 seconden te gaan was met balbezit voor Regio’72, die de bal dan ook niet meer weggaf.

Al met al een terecht gewonnen wedstrijd voor de Vaassenaren. De uitslag had iets ruimer gemogen, maar desalniettemin een zeer vermakelijke wedstrijd om naar te kijken en goede prestatie van ons vlaggenschip. Komende week treedt Regio’72 aan tegen ongeslagen koploper DOS, de absolute favoriet voor het kampioenschap. Wie weet kan de Vaassense formatie stunten, na deze prima reeks van 2 gewonnen wedstrijden!