Regio’72 sleept punt uit duel

NUNSPEET – Zaterdag 19 september reisde het eerste team af naar Nunspeet om het op te nemen tegen het bekende Hellas’63. Ook voor coach Willem Hofman welbekend terrein, aangezien hij daar al jaren zelf gekorfbald heeft en de afgelopen 2 jaar ook hoofdtrainer was, voordat hij dit seizoen naar Regio’72 kwam. Dit zorgde dan ook voor een iets specialer tintje aan de wedstrijd dan normaal, waar met een 16-16 uitslag geen winnaar uitkwam, omdat Regio’72 in de laatste seconde nog gelijkmaakte en een punt stal van de Nunspeters.

Aan het prachtige weer kon het niet liggen, maar de score kwam bij beide ploegen moeizaam op gang. Het spel van vorige week kwam vandaag niet helemaal uit de verf bij de Vaassenaren. Deels was dit te verklaren door het vertragende spel van Nunspeetse kant, dat duidelijk zijn bedoelde effect op het aanvalstempo en spel van Regio’72 had. Aan de andere kant had Hellas’63 aanvallend ook de nodige moeite door het verdedigende werk van de paars-witten, waardoor de stand bij rust dan ook niet heel hoog uitviel en met 7-7 op gelijke hoogte bleef.

In de tweede helft verhoogde Regio’72 haar tempo en ging ze iets beter om met het achterverdedigen van Hellas’63. Maar het afmaken van de kansen ging niet van harte, terwijl de Nunspeters juist steeds beter de korf gingen vinden. Op een gegeven moment keken de Vaassenaren tegen een 12-9 achterstand aan. Nog een doelpunt van Nunspeetse kant en een gat van 4 doelpunten had fataal kunnen zijn, maar Regio’72 kon de achtervolging nog in stand houden en kwam uiteindelijk weer terug op 1 doelpunt verschil. In het laatste kwartier volgden de doelpunten elkaar snel op. Iedere keer als Regio’72 weer een doelpunt inliep, maakte Hellas’63 op haar beurt er weer één, waardoor zij de punten in huis leken te houden. Toch zat het Regio’72 in de laatste minuten scorend nog flink mee en zorgde Hidde Scholten in de laatste minuut eindelijk weer voor een gelijke stand met 15-15. Hellas’63 beantwoorde dit na de vakwissel direct met een tegendoelpunt, 16-15 en dacht dat de buit binnen was. Met nog zo’n 5 seconden te gaan nam Regio’72 de bal nog eenmaal uit en forceerde Robin Zweekhorst met een slimmigheidje een strafworp. De ‘penalty’ werd verzilverd en daarmee floot de scheidsrechter ook voor het einde van de wedstrijd.

Regio’72 kwam dus goed weg en nam nog verrassend een punt mee uit Nunspeet. Daardoor heeft de Vaassense ploeg nu een totaal van 5 punten, op 1 punt achterstand van huidig nummer 1 TOP uit Vriezenveen. De Vaassenaren bezetten een gedeeld 2e plaats met Hellas’63 en Elburg, waarbij de laatstgenoemde ploeg ook de tegenstander in de thuiswedstrijd van volgende week zal zijn.