Regio72 speelt attractieve wedstrijd tegen koploper

Regio’72 ontving dit weekend koploper DOS in sporthal de Wieken. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Een neutrale toeschouwer vermoedde tijdens de eerste helft niet naar een wedstrijd tussen de onbetwiste leider en de nummer 5 in klasse 2E te kijken. Na rust moesten de Vaassenaren echter hun meerdere erkennen in de bezoekers uit Westbroek.

Coach Willem Hofman was afwezig vanwege vakantie. Interim coach Jan Tijs Heideveld gaf de ploeg, met Ricardo Hulleman in de basis voor de afwezige Laurens Kozijn, vooraf de opdracht vooral vrijuit te spelen tegen titelfavoriet DOS. De spelers startten de wedstrijd brutaal en overrompelden hun tegenstanders enigszins toen ze na 10 minuten zelfs met 4-2 voor kwamen. De doelpunten wisselden elkaar in hoog tempo af en het publiek kreeg een attractieve pot korfbal te zien. Met een stand van 12-12 zochten de ploegen de kleedkamer op en het publiek hoopt op een stunt.
Na de rust lukte het de Vaassenaren echter niet aan te blijven sluiten. Nog een minuut of 10 scoorden de ploegen om en om, maar daarna liet DOS haar ware klasse zien. Ze speelden gecontroleerd en doelgericht, terwijl Regio’72 wat slordiger en minder gretig werd. Met een enigszins geflatteerde 18-26 klonk het eindsignaal, en publiek en spelers bedankten elkaar terecht voor de support en de aantrekkelijke wedstrijd