Regio’72 stelt winst in eerste helft al veilig

Met de returns bijna op het programma draait Regio’72 verdienstelijk mee in de hoogste regionen van de competitie. Zaterdag stond Devinco uit Deventer op het programma. Een bekende tegenstander van de Vaassenaren. Winnen van Devinco zou betekenen dat beide teams qua punten gelijk zouden staan in de stand.

Voor het eerste speelt, zoals gewoonlijk in de zaal, het tweede. In een saaie, stroperige wedstrijden wist het tweede de punten in Vaassen te houden en voert het nu de ranglijst aan.

In een fysieke wedstrijd waar redelijk wat doelpunten gemaakt werd, pakte Regio’72 in de laatste minuten van de eerste helft een voorsprong van 4 punten. Devinco was niet bij machte om dit verschil in de tweede helft in te lopen. Regio’72 bleef mee scoren om de voorsprong veilig te stellen. De genade klap volgde in het laatste kwart van de tweede helft. Door een, volgens sommige, dubieuze beslissing van de scheidsrechter. Hij keurde een doelpunt van Devinco af en in de counter pakte Regio’72 deze mogelijkheid aan om te scoren en een voorsprong te creëren van 6 doelpunten.

De wedstrijd was gespeeld en het niveau zakte weg. Gedecideerd werd de wedstrijd uitgespeeld met een 23-17 eindstand op het scorebord. Regio’72 pakt 2 punten en staat samen met Devinco en Hellas’63 op een gedeelde tweede plek in de competitie. Juventa voert de lijst aan en staat al 5 punten los van de rest en lijkt op dit moment de enige kampioenskandidaat in deze competitie.