Regio’72 verliest uitduel weer nipt

Op bezoek bij Rheko in Rheden hebben de Vaassense korfballers net niet kunnen winnen. In een spannend duel, waarin Regio ’72 meerdere keren een achterstand wegwerkte, was Rheko uiteindelijk met een minimaal verschil te sterk. Eindstand 21-20.

Ondanks dat Hidde Scholten voor de openingstreffer zorgde, was het Rheko dat in de beginfase de sterkste was. Via een aantal zuivere schoten achter elkaar liep de tegenstander uit Rheden al snel uit naar een 7-3 tussenstand. Regio ’72 kwam echter snel weer terug in de wedstrijd tot een 8-8 tussenstand. Vervolgens nam Rheko opnieuw een voorsprong, maar kon Regio ’72 terugkomen tot een 13-12 ruststand.

Op dat moment had Brenda Voortman al gebruik gemaakt van de wisselmogelijkheden door Tijs Schoemaker en Anne Stegeman in de ploeg te brengen. Ook de tweede helft bleef Regio ’72 wisselen en kwamen Willeke Kloezeman en Ricardo Hulleman binnen de lijnen.

In de tweede helft was de eerste treffer voor Regio ’72, maar liep Rheko gelijk weer uit naar 17-13. Regio ’72 vocht zich andermaal terug en kwam zelfs voor met 17-18. Toen scoorde Rheko vier keer achter elkaar en leek de wedstrijd beslist. Regio ’72 kon zich in de slotminuten nog een keer oprichten en kwam voor de zoveelste keer weer terug tot 21-20. De tijd was net te kort om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Het spel van Regio ’72 was te wisselvallig. Dit uitte zich vooral in de afronding van de kansen. In sommige fases volgden de doelpunten elkaar snel op, terwijl in andere fases de korf soms helemaal niet geraakt werd. Volgende week ontvangt Regio ’72 in de eerste returnwedstrijd Hellas’ 63 uit Nunspeet. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel.