Slechte hervatting van het veldseizoen voor Regio ‘72

De hervatting van het veldseizoen verloopt tot nu toe slecht voor Regio ’72. Na de nederlaag tegen Elburg vorige week had Regio ’72 nu erg veel moeite met het Utrechtse HKC. De Vaassense korfballers moeten nog duidelijk wennen aan het veld en het hogere niveau in de eerste klasse.

Hidde-vrijebal

Tijdens het eerste deel van het veldseizoen hadden de Vaassense korfballers moeite om mee te komen op het hoge niveau van de eerste klasse. Desondanks waren er al vier punten gepakt. Nu de tweede helft van het veldseizoen is aangebroken, blijkt het nog steeds moeilijk goed mee te komen.

Na de vele gewonnen wedstrijden in de zaal waren de verwachtingen hooggespannen. Door het mooie weer stond er veel publiek langs de lijn. Helaas kon Tim van Huffelen niet spelen deze wedstrijd in verband met een blessure. Zijn plek is perfect opgevangen door Karel Mol die regelmatig invalt.  Dat de spelers moesten wennen aan het veld was duidelijk zichtbaar. De afmetingen van een zaal en een veld zijn verschillend, waardoor het moeilijker is om de vakken goed te verdelen. Niet alleen hierdoor was de eerste helft van de wedstrijd rommelig, ook miste Regio ‘72 de kracht en focus om er een mooie wedstrijd van te maken. Natuurlijk willen ze winnen, maar het begin van deze wedstrijd was dat niet zo goed te zien. Er waren veel gemiste kansen en vrijwel alle duels werden verloren. Dit resulteerde in een ruststand van 2-8.

Na de rust waren er maar liefst drie mensen gewisseld. Ruth Schoemaker, Jesper Mentink en Bram Nitert moesten de ploeg van nieuwe impulsen voorzien. Gewaagde keuzes van coach Pascal Selker, maar wel verstandige bleek al snel.
De tweede helft was een stuk beter dan de eerste helft, meer doelpunten, meer kansen en ook werd er beter verdedigd. Toch gaat er in de aanval nog wel veel mis. Hoewel de tweede helft beter gestreden werd dan de eerste helft was het nog niet voldoende om deze wedstrijd te winnen. Zo eindigde deze wedstrijd in een duidelijke eindstand van 7-14. Regio ’72 is nu de hekkensluiter.

Volgende week staat de Ahoy-finale gepland en heeft Regio ’72 een vrij weekend. De volgende wedstrijd staat gepland voor 12 april om  15:30 uur tegen koploper VEO in Voorburg.