Twee op rij voor Regio’72 S1

De Vaassense formatie mocht ditmaal aantreden tegen Thrianta. Voor de Regio-ers een bekende tegenstander die ze afgelopen oktober ook op het veld tegenkwamen. Toen werd er thuis gewonnen met 14-12. Ook deze keer deed Regio’72 goede zaken en werd de wedstrijd wederom met 2 punten verschil beslist in het voordeel van de Vaassenaren, 16-14.

De wedstrijd begon goed voor Regio’72 die met 1-0 voor kwam. De volgende doelpunten lieten echter op zich wachten, beide ploegen konden de korf niet goed vinden in de beginfase. Dit werd wellicht mede veroorzaakt door de scheidsrechter, die aan beide kanten wisselvallig floot en bij iedere lichte vorm van emotie of commentaar de discussie aanging. Bij beide teams had dit zichtbaar effect op het spel van enkele spelers. Desalniettemin vond Thrianta de scherpte als eerste terug en kwam op een 3-1 voorsprong. Regio’72 vermande zich en gaf met 2 schoten een tegenantwoord. Toch bleef het afmaken van kansen, wat vorige week zo goed lukte, nog even uit en daardoor bleef de wedstrijd gelijk opgaan, wat zorgde voor een 8-8 tussenstand.

In de tweede helft ging het er bij beide ploegen op vooruit. Regio’72 kwam beter uit de kleedkamers en zorgde met een vrije bal en korte kans voor 10-8. Maar Thrianta had al snel antwoord en 2 schoten later was het weer 10-10. Daarop volgde een periode waarbij de Vaassenaren telkens een doelpunt voor kwamen en Thrianta vervolgens weer op gelijke hoogte kwam tot aan 13-13. In een spannende slotfase kwamen 2 belangrijke schoten van Robin Zweekhorst geen minuut te laat en leek het de goede kant op te gaan. Met een strafworp voor Thrianta was het de laatste 2 minuten toch nog even billenknijpen met een 15-14 stand. Maar precies op het juiste moment verzilverde Tim van Huffelen nog een schot in de laatste minuut, waardoor de 16-14 voorsprong niet meer in gevaar kwam.

Volgende week treedt Regio’72 thuis aan tegen Huizen, de enige ploeg die nog onder de Vaassense club op de ranglijst staat en 0 punten heeft. Om de aansluiting met de middenmoot te behouden is Regio’72 zichzelf verplicht om deze laatste wedstrijd van 2014 ook met winst af te sluiten en op een prima aantal van 6 punten te komen voordat ze aan de 2e helft van het zaalseizoen in 2015 begint.