Regio’ 72 maatje te groot voor Rood Wit

VAASSEN – Na twee competitie vrije weekenden maakte Regio’72 afgelopen zaterdag haar opwachting tegen de nummer drie uit klasse 3E, Rood Wit uit Wezep. Gezien het geringe verschil in positie op de ranglijst dus een ploeg om niet te onderschatten. Na een paar minuten bleek Regio’ 72 echter verreweg het beste van het spel te hebben en kon er weer een ruime overwinning worden bijgeschreven.

De Vaassense korfballers begonnen scherp. Binnen een mum van tijd stond het 2-0, en de korfballers van Rood Wit hadden hier niet direct een antwoord op. Regio’ 72 creëerde ondertussen legio kansen. Door wat pech en slordigheidjes in de afronding werd er eigenlijk niet voldoende gescoord, maar bij rust was er toch al een onoverbrugbaar gat geslagen. Ruststand 8-2.
In de tweede helft nam Regio’ 72 wat gas terug en het duurde even voordat het zeer enthousiaste publiek na een aantal fraaie doelpunten weer op de banken kon. Door wat verdedigende slordigheden en een aantal strafworpen kon Rood Wit nog wel wat terug doen, maar het verschil tussen beide ploegen was te groot. Annemarije Kerkdijk en Ricardo Hulleman kregen speeltijd voor de lichtgeblesseerde Willeke Kloezeman en de moegestreden Robin Zweekhorst. Een succesvolle invalbeurt, zij wisten in de slotminuten beiden tot scoren te komen. Eindstand 18-8.
Volgende week, zaterdag 12 januari, staat voor de Vaassense korfballers een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen op het programma. Regio’ 72 treedt dan aan tegen titelconcurrent Hellas’ 63, de enige ploeg in klasse 3E die ook nog geen punten verloren heeft. Deze wedstrijd begint om 15.20 uur in sporthal de Brake in Nunspeet.