Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio ’72 wint derby overtuigend

Door Kasper Steenbergen

Het was deze week eindelijk zo ver, de langverwachte derby stond voor de deur. De rivaliteit tussen de korfbalclubs uit Apeldoorn en Vaassen gaat jaren terug. En wanneer twee clubs elkaar dan treffen, wekt dat altijd veel enthousiasme op bij de fans. Dus stond er een mooie delegatie uit Vaassen langs de zijlijn in Apeldoorn om het eerste team aan te moedigen.

Het was een mooie dag, en dus waren de spelers zelf lekker op de fiets gekomen. Coach Brenda was zelfs helemaal uit Dronten komen fietsen, respect! Hier waren de spelers misschien nog een klein beetje van onder de indruk toen de wedstrijd begon, en daardoor kon Steeds Hooger direct op 1-0 voorsprong komen. Maar gelukkig kon Regio ’72 het hoofd vanaf toen goed bij de wedstrijd houden, en maakte het snel de gelijkmaker. Vanaf dit moment was Regio de leidende ploeg, en kon Steeds Hooger niet of nauwelijks volgen. De score liep dan ook uit naar 1-5, en de tegenstanders wisten het doelpuntenverschil slechts terug te brengen tot twee punten in het voordeel van Regio ’72 toen het fluitje voor de rust klonk.

Zo dichtbij lieten de Vaassenaren de tegenpartij de rest van de wedstrijd niet meer komen. Een mooi verschil tussen de twee ploegen was te zien in het enthousiasme waarmee de doelpunten gevierd werden. Toen bijvoorbeeld Hidde de 7-11 scoorde was de emotie te zien in zijn gezicht en te horen aan zijn harde gejuich. Dit werd beantwoord door luid gejoel en geklap van het publiek. De doelpunten van de tegenstanders werden geen enkele keer op deze manier gevierd, en dit droeg zeker bij aan de succesvolle afsluiting van de wedstrijd.

De wedstrijd eindigde in 15-19, en de spelers gingen na afloop fluitend op de fiets weer naar huis. Nog even de doelpuntenmakers op een rijtje: Jordi Molendijk 6, Tim van Huffelen 4, Robin Zweekhorst 3, Hidde Scholten 3, Anne Stegeman 1, Ruth Schoemaker 1, Lauren Schoemaker 1.

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares