Overtuigende overwinning Regio’72

WEZEP- Won Regio’72 in de zaalcompetitie maar nipt van Rood Wit uit Wezep, afgelopen zaterdag waren de Wezepers geen partij voor de gedoodverfde kampioenskandidaat in klasse 3E. Alhoewel de ruststand anders doet vermoeden, werd het treffen tussen beide ploegen nooit een echte wedstrijd en won Regio’72 eenvoudig en overtuigend.

Op een zonovergoten sportpark De Brink ging Rood Wit meteen fel uit de startblokken. Regio’72 was van tevoren gewaarschuwd niet te nonchalant te zijn. De ploeg liet zich desondanks verrassen door de felheid van de Roodwitters en had daarnaast zelf moeite tot scoren te komen. Zo keken de Vaassenaren na een aantal minuten toch tegen een 3-1 achterstand aan. Regio’72 leek wakker geschud te worden en gaf vervolgens niets meer weg. De ploeg schakelde een tandje bij, en na een aantal goed afgeronde lange aanvallen was de stand bij rust 7-3 in het voordeel van de Vaassenaren.
In de tweede helft kwam Regio’72 echt goed los. Aanvallen met vaak wel 6 of 7 kansen resulteerden in fraaie doelpunten. Dit terwijl de bal in de aanval van Wezepse zijde regelmatig na slechts een of zelfs zonder doelpoging alweer terug was bij de Vaassenaren. Regio’72 leek zich niet veel aan te trekken van het warme weer en bleef tot het einde van de wedstrijd scherp. Eindstand 21-7.
Volgende week staat de wedstrijd tegen nummer 2 Elko op het programma. Bij winst slaat Regio’72 een definitief gat van 4 punten en kan op 31 mei het kampioenschap binnengehaald worden in de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat KIOS.