Vaasense korfballers doen goede zaken

VAASSEN – Regio’72 kan de uitglijder van vorige week weer snel vergeten. De ploeg won afgelopen zaterdag zelf gemakkelijk van het Deventer Devinco, terwijl concurrent Elko dure punten verloor in Wezep bij Rood Wit. Hiermee heeft de Vaassense formatie de competitie weer in eigen hand en kan over twee weken het kampioenschap binnengesleept worden.

De wedstrijd tegen Devinco, de nummer zes op de ranglijst, verliep redelijk gladjes voor Regio’72. Interim coach Gert Leskens spoorde de ploeg voor de wedstrijd aan het debacle van vorige week goed te maken en vooral vrijuit te spelen. Het kostte Regio’72 weinig moeite de Deventenaren flink onder druk te zetten. Dat ze in de eerste helft toch nog vijf maal de korf vonden was vooral te wijten aan een paar verdedigende concentratie-dipjes, die door Devinco gelukkigerwijs ook allemaal afgestraft werden. Aan Regio-zijde werden er volop kansen gecreëerd, helaas voor het in grote getale aanwezige publiek werden er te weinig afgerond. Ruststand 9-5.

In de tweede helft veranderde er weinig. Regio’72 was overduidelijk de sterkste ploeg en Devinco leek zich te schikken in een verliespartij. Ondanks het krachtsverschil bleef Regio’72 wat ongeduldig en teveel jagen op meer doelpunten, wat uiteindelijk averechts werkte. In de laatste minuten kregen wisselspelers Annemarije Kerkdijk, Kirsten Meier, Laurens Kozijn en Thomas Gerritsen nog wat speeltijd. Zij vermaakten het publiek met een paar mooie acties, maar een monsterzege bleef uit. Eindstand 15-10.

Doelpunten Regio’ 72: Marije de Boer, 3 Karin van Huffelen, 3 Karel Mol. 3 Tim van Huffelen, 2 Willeke Kloezeman, 1 Gert van Essen, 1 Ilse Heideveld, 1 Robin Zweekhorst, 1