Regio’72 verrast titelkandidaat

VAASSEN – De korfballers van Regio’72 wonnen afgelopen zaterdag verrassend van KVZ uit Zutphen. KVZ, een ploeg die in de zaal in een klasse hoger uitkomt en haar kampioensaspiraties niet onder stoelen of banken steekt, kon niet imponeren en werd met een terechte nederlaag naar huis gestuurd.

De wedstrijd kwam traag op gang. Beide ploegen waren wat afwachtend en het eerste doelpunt viel pas na 10 minuten. De eerste drie treffers waren voor de Vaassenaren. Helaas voor de vele toeschouwers sprong Regio’ 72 daarna wat slordig met haar kansen om en de ploeg sloeg niet meteen een beslissend gat. KVZ kon eindelijk wat terug doen. Na een periode van om en om scoren was de ruststand 6-4 in het voordeel van Regio’72.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Qua veldspel ontliepen de ploegen elkaar niet veel, maar Regio’72 ging beter met haar kansen om en  hield bovendien verdedigend de boel goed op slot. Echt spannend werd het dan ook niet, de Vaassenaren bleven steeds aan de goed kant van de score en de wedstrijd werd uiteindelijk met 11-8 gewonnen.