Ruime zege Regio’72 na matige start

DEVENTER – Mogelijk was er door het grote verschil in positie op de ranglijst sprake van een lichte onderschatting. Regio’ 72 kwam afgelopen zaterdag in de beginfase moeilijk tot score tegen Devinco.

De Vaassense ploeg werd zelfs op achterstand gezet, en wist pas kort voor de thee de stand in haar voordeel om te buigen. Direct na rust gaf Regio’ 72 vol gas en was voor Devinco alle hoop op een stunt vervlogen.

Regio’ 72, met Ilse Heideveld in de basis voor de zwangere Gerriët Klomp, was gewaarschuwd vooral scherp te beginnen tegen de jongeDeventer ploeg. Maar met name het eerste aanvalsvak kon niet echt haartanden laten zien en creëerde slechts moeizaam een paar kansen.Uiteindelijk resulteerde dat zelfs in een 0-2 achterstand. Nadat Regio’72 de stand gelijk had getrokken scoorden beide ploegen om en om en hetDeventer publiek hoopte op een spannende wedstrijd. De Vaassense ploegvond het na een 3-3 gelijkspel echter mooi geweest en liet zien waaromze de eerste plaats in klasse 3E bezet. Ruststand 3-6. Na de rust kwamDevinco er niet meer aan te pas. Via een aantal fraaie doelpunten werdeen definitief gat van 6 doelpunten geslagen en kon de formatie vanMarcel Teunissen de wedstrijd rustig uit spelen. Eindstand 5-15.Volgende week staat de voorlopig laatste wedstrijd van develdcompetitie op het programma. Om als herfstkampioen de zaal in tegaan moet Regio’ 72 winnen van medekoploper EKC2000, een ploeg waareerder dit jaar vrij knullig van verloren werd.

Doelpunten Regio’ 72:Karel Mol, 5 Marije de Boer, 2 Tim van Huffelen, 2 Willeke Kloezeman, 2Robin Zweekhorst, 2 Gert van Essen, 1 Ilse Heideveld, 1