Regio’72 meldt zich als kampioenskandidaat

VAASSEN – Was het doel voor tweedeklasse debutant Regio’72 in eerste instantie handhaving, na afgelopen zaterdag kan vriend en vijand er niet meer omheen. Met de winst op concurrent Atalante uit Apeldoorn zijn de Vaassenaren definitief op weg naar de bovenste plekken in klasse 2D, en bezet de ploeg momenteel zelfs de koppositie.

Het was druk op sportpark Oosterhof tijdens de streekderby tussen Regio’ 72 en Atalante. Nooit eerder troffen de ploegen elkaar in competitieverband, en alhoewel oefenwedstrijden de laatste 2 jaar voortdurend in het voordeel van de Vaassenaren werden beslist, vreesde Regio’72 toch de wedstrijdmentaliteit van de Apeldoornse ploeg. Regio’72 begon dan ook enigszins gespannen aan de wedstrijd. Uitblinkers Karel Mol en Joyce de Boer doorbraken deze spanning en zorgden voor de eerste twee doelpunten. Het tweede aanvalsvak had echter aanzienlijk meer moeite tot scoren te komen en het goed voorbereide Atalante trok de stand weer gelijk en kwam zelfs op voorsprong, 2-3. Dit zou voor de Apeldoorners echter de enige keer in de wedstrijd zijn, na een korte periode van stuivertje wisselen bleek Regio’ 72 duidelijk de sterkere partij en de ploegen gingen rusten met een stand van 9-6.

Het in grote getale aanwezige Atalante-publiek hoopte de tweede helft na een snelle treffer aan Apeldoornse zijde nog op de nodige veerkracht van hun ploeg, maar kwam bedrogen uit. Vanaf de eerste minuut was Regio’ 72 heer en meester, en echt spannend werd het niet meer. Het duurde even voordat de Vaassenaren het krachtsverschil ook daadwerkelijk in doelpunten konden uitdrukken, maar toen de doelpuntenmachine eenmaal op gang kwam waren ze niet meer te stoppen. Atalante wist nog slechts 2 maal tot scoren te komen en via 13-7 werd de einduitslag bepaald op 16-8.