Gelijkspel Regio ’72 bij hekkensluiter

Regio ’72 kon afgelopen zaterdag goede zaken doen en zich vaster in de middenmoot nestelen. De Vaassense ploeg had echter grote moeite met het tot nog toe puntloze DKOD in Renkum wat resulteerde in een teleurstellend 15-15 gelijkspel.

DKOD was weliswaar nog zonder punten, maar had veel wedstrijden met een nipt verschil verloren. De ploeg uit Renkum, gesteund door een luidruchtige supportersschare, begon uiterst fel aan het duel en pakte een 5-3 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft luwde het hoge tempo bij DKOD en kreeg de Vaassense ploeg meer het heft in handen. De rust werd bereikt bij een 7-8 stand.

Na de pauze bleven de ploegen dicht bij elkaar. De marge werd geen enkele maal groter dan twee doelpunten. Regio ’72 nam echter telkens het voortouw. Op het moment dat Willeke Kloezeman twee minuten voor tijd de 13-15 voorsprong op het scorebord bracht, leek de overwinning binnen bereik voor de Vaassense ploeg. Niets bleek minder waar. Twee schoten van DKOD troffen doel, waardoor een zeer spannende slotminuut ontstond. Daarin kwam Regio ’72 nog goed weg, aangezien DKOD in de slotseconden een strafworp miste.

Achteraf overheerste teleurstelling bij de Vaassense ploeg, omdat tot enkele malen toe een voorsprong verspeeld werd. De ploeg behoudt wel de vierde positie op de ranglijst, maar de afstand tot de degradatiezone blijft beperkt.