Historische handhaving Regio ’72

In de 37-jarige geschiedenis van Regio ’72 wist de club enkele malen te promoveren naar de tweede klasse. Elke keer degradeerde de club direct weer naar een lager niveau. Door een 19-14 overwinning op Achilles verzekerden de Vaassense korfballers zich ervan ook volgend zaalseizoen in de tweede klasse te mogen acteren.

Tegen Achilles uit Almelo speelde Regio ’72 een enigszins wisselvallige wedstrijd. In de beginfase had de Vaassense ploeg moeite met het vinden van de korf, waardoor Achilles telkens een voorsprong kon pakken. Na een 4-4 stand zorgde een tussensprintje bij Regio ’72 voor een 8-5 ruststand. Opvallend was dat Achilles vooral afhankelijk was van de scores van twee puntspelers, terwijl Regio ’72 over verschillende schijven scoorde, waarbij met name Robin Zweekhorst goed op dreef was.

In de tweede helft schoot Achilles wederom beter uit de startblokken. Regio ’72 liet de Almelose tegenstander echter niet dichterbij komen. In een tijdsbestek van tien minuten, waarin vrijwel alle schoten doel troffen, sloeg de Vaassense ploeg een definitief gat. In de slotfase sloop er enige nonchalance in de ploeg, maar met een 19-14 eindstand kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Zo speelde Regio ’72 zich voor het eerst in de historie veilig in de tweede klasse. Volgende week wacht het slotduel in en tegen Ermelo, een ploeg waarmee de vierde plaats wordt gedeeld. In deze wedstrijd kan Regio ’72 zich revancheren voor de onnodige nederlaag in het thuisduel en laten zien dat zij bovenin de tweede klasse thuishoren.