Scherpte nekt Regio’ 72 in matige wedstrijd

Op papier moest het te doen zijn. Tegenstander Victum uit Houten stond een plaatsje lager op de ranglijst. Bovendien zou Regio’ 72 zich bij winst steviger in de middenmoot hebben gepositioneerd.  Door het ontbreken van scherpte in de verdediging en het slordig omgaan met gecreëerde kansen verloren de Vaassenaren echter terecht met 11-7.

Ondanks een gebrek aan concentratie in het eerste verdedigingsvak leek de wedstrijd in de eerste helft nog alle kanten op te kunnen. De stand ging gelijk op, en Regio’72 had met name aanvallend het betere van het spel. Helaas werd dit niet omgezet in doelpunten en bij een stand van 4-4 werd er gerust.
Wellicht kwam het door de gemiste strafworp vlak voor de rust, maar de Vaassense korfballers kwamen niet gretig genoeg uit de kleedkamers.  Victum maakte daar dankbaar gebruik van en liepen uit naar een 7-5 voorsprong. Reservespelers Karin van Huffelen en Hidde Scholten zorgden nog voor een opleving, maar de vele schoten werden niet afgerond en Regio’ 72 wist de achterstand niet meer in te lopen. Eindstand 11-7.
Al met al een wedstrijd die voldoende verbeterpunten oplevert, zeker in aanloop naar de wedstrijd van volgende week. Het Lelystadse Exakwa komt op bezoek. Ook deze ploeg staat net wat lager geklasseerd en de Vaassenaren kunnen dan de verloren wedstrijd tegen Victum goed maken.