Doelpuntenfestijn bij Regio’72

LELYSTAD – In totaal werden er 44 doelpunten gescoord op het gras van Exakwa afgelopen zaterdag. Na een reeks van 6 verloren wedstrijden wist Regio’72 ditmaal eindelijk weer een wedstrijd te winnen. Ondanks de gloeiende zon waren beide ploegen ontzettend scherp in het afmaken van de kansen. Hierdoor resulteerde de wedstrijd in 23-21 in het voordeel van Regio’72.

Toch zat Exakwa het grootste gedeelte van de eerste helft nog aan de goede kant van de score. Met name in het begin van de wedstrijd was elke kans bij Exakwa ook meteen een doelpunt, zij wisten dus ook maar al te goed wat er op het spel stond. Bij Regio’72 liep het niet direct op rolletjes. De eerste drie doelpunten waren strafworpen en kwamen pas de hoek omkijken nadat Exakwa er al wat in had liggen. Zodra die doelpunten echter bijgeschreven waren kwamen Regio’72 en Exakwa op gelijke hoogte en braken de scores echt los. Er kon aan beide kanten nog zo veel druk op het schot gegeven worden en er kon nog zo goed verdedigd worden, de doelpunten bleven maar komen. Regio’72 kon hier aan het einde van de eerste helft nog een extraatje aan toevoegen door Exakwa voor het eerst in score voorbij te gaan en de ruststand op 13-12 te bepalen.
In de tweede helft veranderde er niet veel. Het scorend vermogen bleek nog niet op te zijn en aan beide kanten werd er lustig gebruik van de kansen gemaakt. Geen van de teams was van plan om op te geven en dat was te zien aan het doorzettingsvermogen. Het leek alsof het warme weer geen enkele invloed op de spelers had. Gedurende de laatste 10 minuten trok Regio’72 de wedstrijd naar zich toe door een gat van 4 doelpunten te slaan. Dit was voor Exakwa een moeilijke klus om te dichten, zeker vanwege de lang durende aanvallen van Regio’72 die tactisch en effectief de tijd opmaakten. Het gat werd wel verkleind naar 2 doelpunten maar gezien de beschikbare tijd was de winnaar al eerder duidelijk. Regio’72 pakte eindelijk weer 2 punten na deze wedstrijd met een monsterscore van 23-21.
De Vaassenaren zullen nu gaan vechten tegen degradatie. Eerst dient er een driekamp tussen Exakwa, ODIK en Regio’72 plaats te vinden. De verliezer hiervan treedt aan tegen de nummer 7 uit een andere poule, dit zal Rheko of TOP worden. Deze clubs zijn ook samen 7e geëindigd dus moet daar ook nog bepaald worden wie er tegen of Exakwa of ODIK of Regio’72 gaat spelen. Indien Regio’72 het spel van afgelopen zaterdag kan vasthouden, dan maakt zij een grote kans op klassebehoud bij de driekamp.