Pages Navigation Menu

Vaassen

Goede afsluiting zaalseizoen Regio ’72

Door Kasper Steenbergen

Het was weer tijd voor de laatste speelronde van de zaal voor Regio ‘72, en deze was bewaard voor een bezoek aan Tiel ’72. Voordat het eerste aan hun wedstrijd kon beginnen, mochten ze genieten van het verlies van het tweede. Veel inspiratie bood deze wedstrijd niet, want daar zat de pit er niet in. Die wedstrijd werd dan ook afgesloten met 19-11.

Maar het eerste wist dat ze zich daardoor niet hoefden laten afschrikken. Tiel ’72 stond bij hen laatste, en hiervan verliezen was dus zeker niet gewenst. Tijdens het voorstellen kon worden opgemerkt dat er zeer weinig publiek aanwezig was, en dus vond Thomas Gerritsen het wel kunnen om een prachtige ‘dab’ te maken toen zijn naam genoemd werd. Was dit gekke gedrag een voorbode voor zijn gedrag in de wedstrijd? En er was dan misschien weinig publiek, de harde kern van Tiel was er niet minder luidruchtig om. Met trommels en geschreeuw lieten deze paar enthousiaste fans het lijken alsof de tribunes helemaal vol zaten.

De wedstrijd begon jammer genoeg niet heel veelbelovend na een gemiste strafworp, en we kwamen op 2-0 achterstand. Dit liep uit tot 4-1, en de wedstrijd leek bijna verloren. De frustraties die hieruit ontstonden resulteerden ook in een gele kaart voor coach Brenda Voortman. Maar toch herpakten de spelers zich, en wisten terug te komen tot 4-4. Vanaf toen lukte het Tiel ’72 telkens om voor te komen met een puntje of twee, maar Regio ’72 wist keer op keer de stand gelijk te trekken, tot het in de rust 9-9 was.

Ik weet niet wat zich af heeft gespeeld in de kleedkamer in de rust, maar de donderpreek die gegeven werd moet gewerkt hebben. De donderpreek van de coach van Tiel, want die kwamen na rust meteen drie punten los. Maar dit geluk was van korte duur, want vanaf hier pakte Regio de wedstrijd goed in handen. Maar liefst zeven keer werd er achtereenvolgens gescoord, en stond het 13-17. Hierna kwam Tiel eigenlijk niet meer terug in de wedstrijd. Toen Jordi Molendijk, die in de plaats van Robin Zweekhorst speelde, zijn zesde doelpunt scoorde, hield hij het voor gezien en werd hij gewisseld voor Tijs Schoemaker. Leandra Koetsier had alles uit haar lijf getrokken en werd voldaan gewisseld voor Marleen van der Haar.

Met deze wissels speelde Regio netjes de wedstrijd uit. Al vond Thomas het nodig om de bal een keer weg te schoppen in plaats van netjes aan zijn tegenstander te geven, wat resulteerde in nog een gele kaart. De wedstrijd eindigde in 17-21, en Regio ’72 1 is geëindigd op een mooie vierde plaats in de zaalcompetitie.

De doelpuntenmakers op een rijtje: Jordi Molendijk 6, Tim van Huffelen 5, Thomas Gerritsen 4, Hidde Scholten 3, Ruth Schoemaker 1, Femke Scholten 1, Anne Stegeman 1.

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares