Pages Navigation Menu

Vaassen

Goede start voor Regio ‘72

Het gedegradeerde Regio ’72 is uitstekend begonnen in de derde klasse E. Op bezoek bij het lastige Devinco in Deventer won de ploeg van coach Brenda Voortman na een goede tweede helft met 10-15.

Regio ’72 degradeerde vorig seizoen na een bloedstollende slotfase uit de tweede klasse. De Vaassenaren mogen een klasse lager hun geluk beproeven, maar hebben het niet getroffen met de loting. De eerste wedstrijd mocht de ploeg op bezoek bij Devinco in Deventer, een geduchte tegenstander. Bovendien kon Brenda Voortman niet over alle spelers beschikken. Onder meer de sterk spelende Elvira Pannekoek en Jochem van der Haar mochten in de basis starten.

De wedstrijd begon gespannen aan beide zijden. Het duurde lang voordat de score geopend werd en nadat Regio ’72 een vrije bal en strafworp verzilverde, begon ook Devinco te scoren. Na een gelijkopgaande eerste helft wist Thomas Gerritsen met zijn derde doelpunt de ruststand op 4-5 te bepalen.

Regio ’72 begon sterk aan de tweede helft en liep uit naar 5-9. Devinco kwam nog eenmaal terug tot 8-9. Op dat moment greep Brenda Voortman de nieuwe regels aan waarin acht keer gewisseld mag worden inclusief het terugwisselen van spelers. Bart Bosman en Ricardo Hulleman kwamen binnen de lijnen en Regio ’72 liep uit naar een 8-14 stand, waarmee de wedstrijd gespeeld was. De eindstand werd op 10-15 bepaald.

Volgende week ontvangt Regio ’72 Achilles uit Almelo. Deze tegenstander wist ook zijn eerste wedstrijd in winst om te zetten.

Doelpunten Regio ’72: Thomas Gerritsen 4, Robin Zweekhorst 3, Jochem van der Haar 2, Hidde Scholten 2, Ruth Schoemaker 2, Leandra Koetsier, Bart Bosman.

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares