Pages Navigation Menu

Vaassen

Korfbalmasterz helpt alle korfballers aan hun verplichte spelregelbewijs!

Hoe lang mag de scheidsrechter de start van een wedstrijd maximaal uitstellen, wanneer één van beide teams te laat komt? Het antwoord op deze en meer vragen ontdek je bij het behalen van je spelregelbewijs via Korfbalmasterz!

Wist je dat het behalen van een spelregelbewijs voor senioren vanaf 1 september 2018 verplicht wordt voor senioren? Vanaf 1 september 2019 voor de junioren en vanaf 1 september 2020 wordt ook van aspiranten verwacht dat zij hun spelregelbewijs halen. Je kunt vandaag nog je bewijs halen, zodat je voldoende tijd hebt. Het KNKV raadt dit om meerdere redenen sterk aan, maar voordat we overgaan tot praktische zaken is het misschien leuk om te laten zien hoe velen jou voor gingen:

Wist je dat…

  • …er in de twee jaar dat Korfbalmasterz bestaat 5370 mensen voor het examen zijn geslaagd?
  • …meer dan de helft van de geslaagden jonger dan 21 jaar is?
  • …Thomas Burger van Sparta Zwolle met zijn 12 jaar de jongste geslaagde ooit is?
  • …Loes van de Wetering van korfbalvereniging d’Ommerdieck met haar 76 jaar de oudste deelnemer ooit is?
  • …er in totaal al bijna 2,4 miljoen vragen zijn afgenomen bij oefenlevels en examens?

Waar hadden jouw voorgangers meestal moeite mee (en wat kan jij doen om dat te voorkomen)? De volgende vragen werden vaak gesteld:

  • Ontvangen geslaagden een certificaat? Antwoord: ja, via het mailadres dat in Sportlink/KNKV Wedstrijdzaken vermeld staat.
  • Kunnen ouders het spelregelbewijs ook halen? Antwoord: alleen leden die (spelend) lid zijn van de bond kunnen het spelregelbewijs halen.
  • Hoe kom ik aan een activatiecode? Antwoord: Iedereen die nog geen spelregelbewijs heeft (en zijn juiste emailadres in Sportlink/KNKV Wedstrijdzaken heeft staan) heeft hem op 17 oktober 2017 gekregen. Mocht je hem niet hebben ontvangen dan kan je hem navragen bij Maeike: m.blaauw@t-mobilethuis.nl (kijk voor je mailt eerst even in je spambox, daar komt het bericht vaak terecht!)
  • Ik ben vijf keer gezakt voor mijn examen, wat nu? Antwoord: niet getreurd. We willen je graag vriendelijk verzoeken je naam en relatienummer te mailen naar korfbalmasterz@knkv.nl, dan zorgen zij dat je weer toestemming krijgt om examen te doen.

Korfbalmasterz gebruikt een zeer toegankelijk examen. Er is veel oefenstof en het examen mag onbeperkt worden afgenomen. Er zijn verschillende manieren om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. Je kunt natuurlijk via de website (www.korfbalmasterz.nl) de oefenvragen maken. Ook kan je een begrippenlijst en de officiële spelregels downloaden. Dit doe je via deze link.

Alvast veel succes bij het behalen van je spelregelbewijs! Hopelijk heb jij ook binnenkort een certificaat en kan je lekker blijven korfballen!

Bron: http://www.knkv.nl/nieuws/1/Home-nieuws/korfbalmasterz-helpt-alle-korfballers-aan-hun-verplichte-spelregelbewijs-/

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares