Pages Navigation Menu

Vaassen

Nieuwe en oude winnaar schutteren Regio ’72

Een ware traditie bij Regio ’72: schutteren op Koningsdag. Twee palen tegenover elkaar en wie scoort er het eerst 8 of 10 doelpunten. Met 30 oudere deelnemers en 15 jeugddeelnemers was er weer een goede opkomst.

Bij de jeugd werd er vanaf het begin snel gescoord. Na een spannende strijd kwam Jouke van Essen in de halve finale uit tegen Nienke Harmsen. Jouke bleek net iets beter en won met 10-8. In de andere halve finale stonden de vriendinnen Kim Heideveld en Dyan van der Veen tegenover elkaar. Na een zeer spannende strijd wist Kim met 12-10 te winnen. Dit betekende een finale tussen titelverdedigster en E-speelster Kim Heideveld tegen F-speler Jouke van Essen. Kim trok in de finale met 10-5 aan het langste eind en prolongeerde daarmee haar titel als schutterskampioene. Een zeer knappe prestatie, want het was in de ruim 20-jarige historie nog nooit voorgekomen dat de jeugdbeker twee jaar achter elkaar door dezelfde persoon is gewonnen.

Bij de ouderen stond er veel ervaring in de halve finales. Gert van Essen was in de eerste halve finale met 10-7 te sterk voor Ilse Heideveld. Een bijzondere wedstrijd, omdat dit juist de ouders van de jeugdfinale betrof. In de andere halve finale was de Drontense Rodee Voortman met 10-8 te sterk voor Aart Bosch. In de spannende finale wist de bijna 40-jarige Gert van Essen als eerste een klein gaatje te slaan en kon zodoende met 10-8 voor het eerst de titel binnenhalen. Na tientallen pogingen treedt hij hiermee eindelijk in de voetsporen van zijn vader.


Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares