Pages Navigation Menu

Vaassen

Sturen en Besturen!

Enige tijd geleden heb ik voor mijn werk een veiligheid en bewustzijn training  gevolgd. Eerder noemden we dat gewoon een slipcursus maar tegenwoordig heet dat een veiligheid en bewustzijnstraining. Niet alleen een nieuw traject met een nieuwe naam hoor. Er zijn de laatste jaren best wel weer veel zaken gewijzigd zoals het nieuwe rijden(laag in de toeren overschakelen enzo).

Omdat de zakelijke rijders veel kilometers maken is dit een wereldwijde verplichting van ons bedrijf. Dus een paar weken geleden hebben we met 12 collega’s uit heel Nederland een dagje doorgebracht op het ANWB testcircuit in Lelystad. Je kunt wel nagaan hoe de stemming was onder de coureurs (gemiddeld 25 jaar rijervaring). Vanuit een lacherige, beetje overbodige trainingsgedachte zijn we toch wel weer met onze neuzen op de feiten gedrukt.

Dat het belangrijkste onderdeel van de training inzicht en sturen is dat wist ik wel maar dat er gewoontes insluipen besef je je niet voor de volle 100%. Door instructeurs die je de hele dag begeleiden krijg je weer nieuwe inzichten en wordt je op een aantal punten weer lekker scherp. Ook de terugkoppeling na een soort rijles van een uurtje was bijzonder interessant.

Ja Robert, leuk verhaal maar wat heeft dat nou met Regio ’72 te maken? Alles, als het om (be)sturen gaat… ik zal het proberen uit te leggen:

De vorige keer hebben we al geschreven over de vele, vele vrijwilligers die onze club rijk is en waar we erg veel waardering voor hebben. Ook het bestuur is een club vrijwilligers die zich voor de vereniging inzet, vanuit een speciale commissie in het bestuur vertegenwoordigt of gewoon omdat het belangrijk is dat er bepaalde zaken moeten doorgaan.

Afgelopen ledenvergadering hebben we afscheid genomen van een aantal bestuursleden die na jaren van bestuurswerk andere dingen willen gaan doen. Ook hebben we een aantal nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen. Leden die tijd en energie willen steken in het reilen en zeilen van de totale vereniging. Leden met nieuwe inzichten die met een frisse blik tegen bepaalde zaken aankijken. Een mix in het bestuur van ervaring en jeugdige enthousiasme is het mooiste wat een (interim) voorzitter zich kan wensen.

En dan komt het vergelijk met de training weer om de hoek kijken, sturen, nieuwe inzichten, ervaring en scherp blijven zijn ook de zaken die we binnen het bestuur weer volledig kunnen oppakken. Dat moet ook wel want een vereniging als de onze staat niet stil en ontwikkelt altijd door. Dat is goed en moet ook zo doorgaan want de hele maatschappij verandert en dus Regio ook.

En wat de rol van de (interim) voorzitter betreft, die zit nog samen met de rest op koers al duurt het nog even voordat er een nieuwe  bestuurder het stuur zal overnemen. Het doel was om bij de ledenvergadering een nieuwe voorzitter te presenteren maar dat is (nog) niet helemaal geluk maar als ik in de achteruitkijkspiegel zie ik al iets aan de horizon dat onze richting opkomt.

Het stuur dus nog maar even vast en recht houden!

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares