Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio ’72 doet hele goede zaken

De korfballers van Regio ’72 hebben zich vier wedstrijden voor het einde zo goed als veilig gespeeld. Door een moeizame 15-16 overwinning bij hekkensluiter DKOD bedraagt het gat met de onderste ploegen nu zes punten.

Regio ’72 kon afgelopen zaterdag terugkijken op een wedstrijd met twee gezichten. De Vaassenaren begonnen zeer voortvarend, maar moesten in de tweede helft alle zeilen bijzetten om toch nog een overwinning uit het vuur te slepen.

Bij Regio ’72 ontbreekt Lauren Schoemaker voorlopig vanwege een polsblessure. Zij werd uitstekend vervangen door de in de basis debuterende Leandra Koetsier. Regio ’72 startte vol energie en speelde goede aanvallen. DKOD kon de eerste helft niet anders dan achtervolgen. Bijna de gehele Vaassense ploeg kwam voor de pauze tot scoren wat uitmondde in een 5-10 ruststand.

Na de pauze leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht toen Leandra Koetsier de 5-11 binnenschoot. Vanaf dat moment bleken de rollen echter omgedraaid. DKOD scoorde vijf keer op rij en kwam terug tot 10-11. De Vaassense ploeg leek net op tijd bij de les en liep weer uit naar 10-14. Toch kwam DKOD in de slotfase nogmaals terug tot 15-15. Uiteindelijk besliste Robin Zweekhorst met een vrije bal de wedstrijd en wisten beide ploegen in de slotminuten niet meer tot scoren te komen.

Door de 15-16 eindstand is een flink gat met de degradatieplaatsen geslagen. Regio ’72 staat nu samen met het Deventerse Devinco op de vijfde plaats. Deze ploeg is volgende week de tegenstander in sporthal De Wieken. Een goede gelegenheid om de kansloze nederlaag in het uitduel recht te zetten en verder omhoog te kijken op de ranglijst.

Doelpunten Regio ’72:
Robin Zweekhorst 5
Tim van Huffelen 3
Leandra Koetsier 2
Ruth Schoemaker 2
Thomas Gerritsen 2
Femke Scholten 1
Anne Stegeman 1

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares