Regio ’72 kan koploper net niet verrassen

Na de goede overwinning vorige week op Sparta Nijkerk hadden de Vaassenaren deze week weer een zware tegenstander. In Lelystad stond koploper Exakwa op het programma. Regio ’72 streed voor wat het waard was, maar verloor nipt met 12-11.

Op het natuurgras in Lelystad liet koplopler Exakwa meteen zien, waarom het bovenaan staat. Via twee snelle aanvallen en een scherpe afronding stond het binnen mum van tijd 2-0. Dit bleek echter geen voorbode voor de rest van de wedstrijd.

Regio ’72 kreeg al snel meer grip op de wedstijd door de aanvallen van Exakwa te ontregelen. Vanwege het lengte-overwicht van de Vaassenaren werden veel reboundduels gewonnen en stokte het aanvalsspel van Exakwa. Dit terwijl de Vaassense ploeg zelf steeds beter ging aanvallen en op zoek ging naar de goede kansen. Anne Stegeman werd een aantal keer goed uitgespeeld en de fouten die Exakwa maakte werden afgestraft door een aantal strafworpen en vrije ballen te benutten.

De rust werd ingegaan met een 7-8 voorsprong in Vaassens voordeel. Dit beloofde een spannende tweede helft te worden. In deze tweede helft werd gestreden voor elke meter en ontstond een heet potje. Van goed korfbal was nauwelijks sprake meer, maar de spanning was om te snijden. Coach Stefan van der Worp bracht Ruth Schoemaker en Liliane Klopman in de ploeg en lange tijd ging het gelijk op, ondanks dat beide ploegen nauwelijks de korf wisten te vinden.

Tot een 10-10 tussenstand leek alles mogelijk. Regio ’72 miste echter een aantal opgelegde kansen, terwijl Exakwa juist op dat moment twee keer raak schoot. Regio ’72 kon in de slotminuut terugkomen tot 12-11, maar de tijd was te kort om ook de gelijkmaker nog op het scoreformulier te zetten.

De wedstrijd biedt zeker perspectief voor de Vaassenaren. Het team speelde sterk en slim en werkte hard van begin tot einde. Volgende week wacht Rood Wit uit Wezep op sportpark Oosterhof in Vaassen.