Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio ’72 kansloos bij koploper

Regio ’72 kon iets meer dan een helft partij bieden aan koploper Nova in De Bilt. Na een 10-8 tussenstand liep Nova uit naar een duidelijke 22-10 overwinning.

Nova is de duidelijke koploper en heeft met Maarten van Brenk een topspeler in de gelederen, die vorig seizoen nog op het hoogste niveau in de korfballeague actief was. Het tweede team van Regio ’72 speelde vooraf tegen de reserves van Nova, dat ook koploper was. Regio ’72 S2 speelde een prima duel tot een 13-13 tussenstand vlak voor tijd. Op dat moment besloot Nova Van Brenk al in het tweede team in te brengen en door twee snelle doelpunten besliste hij de wedstrijd. Dit leidde tot een zure 15-13 nederlaag, want de Vaassense ploeg deed tot deze wissel niet onder voor de tegenstander.

Het eerste team wist dat het een zeer zware dobber ging krijgen. De Vaassenaren kregen weliswaar geen vat op Van Brenk, maar konden het andere vak aanvankelijk goed onder controle houden. Hierdoor bleef de Vaassense ploeg op het vinkentouw leidend tot een 8-6 ruststand.

Ook het begin van de tweede helft bleef Regio ’72 tot een 10-8 stand in de buurt. Daarna ging het echter volledig mis voor de Vaassenaren. Nova begon met scherp te schieten, terwijl Regio ’72 niet meer tot goede aanvallen kwam. In korte tijd liep Nova uit naar 20-8 en toonde de ploeg aan waarom het de lijstaanvoerder is. In de slotfase wist onder meer invaller Jordi Molendijk nog een doelpunt aan te tekenen, waardoor de eindstand op 22-10 werd bepaald.

Door deze nederlaag staat Regio ’72 onderaan, maar deelt deze laatste positie met DKOD en Tiel ’72. Op 7 januari is Tiel juist de volgende tegenstander voor de Vaassense ploeg in sporthal De Wieken. Een cruciaal duel in de strijd tegen degradatie.

Doelpunten Regio ’72: Anne Stegeman 2, Thomas Gerritsen 2, Robin Zweekhorst 2, Tim van Huffelen 2, Lauren Schoemaker, Jordi Molendijk.

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares