Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio ´72 stelt de orde weer op zaken tegen Harkema

Het was even schrikken vorige week na het teleurstellende verlies tegen naaste concurrent DTS. De Vaassense korfballers zijn daardoor gedwongen al hun wedstrijden te winnen om met het kampioenschap aan de haal te gaan. Een misstap is geen optie meer.
Dit weekend kwam hekkensluiter Harkema op bezoek in Vaassen. Het uitduel in Friesland werd redelijk overtuigend gewonnen met 16-21.
Saillant detail: Waar Regio ’72 2 keer verloor tegen DTS, wist Harkema liefst 3 punten te behalen tegen de ploeg uit Surhuisterveen (1x winst 1x gelijk).

Regio begon bijzonder sterk aan de wedstrijd en het eerste schot was meteen raak. Hierna ging de thuisploeg door en kwam tot een 7-1 voorsprong na 10 minuten spelen. Vanaf deze periode kwam de klad er een beetje in bij de Paars-Witten. Er werd te statisch gespeeld en gegokt op de doorbraak. Ook opvallend was het enorme aantal kansen dat werd gemist in de 1e helft. Harkema bleef stug hun eigen spelletje spelen, en suste Regio ’72 langzaam maar zeker in slaap met traag aanvalsspel en begon zowaar in te lopen: 8-5. Dichterbij liet Regio ze echter niet komen. Met een 10-6 voorsprong voor de Vaassenaren gingen beide teams de rust in.

Vervelend voorval aan het eind van  de 1e helft was het geblesseerd uitvallen van Ricardo Hulleman met ogenschijnlijk een kwetsuur aan de knie. Hij werd vervangen door Thomas Gerritsen.

In de 2e helft gaven de bezoekers uit Harkema nog even een laatste stuiptrekking en kwamen tot een 13-10 stand terug, maar het was overduidelijk dat de Friezen teveel krachten hadden verbruikt om het restant van de wedstrijd nog tegenstand te bieden aan Regio 72′. De thuisploeg begon op dat moment weer dynamischer te spelen, en Harkema kon het tempo gewoonweg niet meer bijbenen. Dit resulteerde in het feit dat Harkema de laatste 20 minuten van de wedstrijd niet meer tot scoren kwam. Dit was zonder meer de verdienste van het goed verdedigende Regio ’72. Met een 23-11 stand floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een belangrijke en goede overwinning voor de Vaassenaren die vanaf nu elke week een finale spelen om zicht te blijven houden op promotie. Belangrijk gegeven is dat naaste concurrenten DTS en Invicta/Frigro nog tegen elkaar spelen.

Doelpunten Regio ’72:

Bart Bosman 5
Tijs Schoemaker 4
Anne Stegeman 3
Bernadet van der Haar 3
Ricardo Hulleman 3
Hidde Scholten 2
Ruth Schoemaker 1
Carmen Gensen 1
Thomas Gerritsen 1

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares