Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio ’72 stelt klassebehoud veilig

In Vaassen werd zaterdag de wedstrijd gespeeld tegen het Deventerse Devinco. Beide teams deelden de vijfde positie op de ranglijst. De winnende ploeg speelde zich definitief veilig. Het eerste duel in Deventer eindigde in 14-9 voor Devinco. De Vaassenaren kwamen er toen aanvallend totaal niet aan te pas en gingen kansloos ten onder.

Deze return biedt dus de ideale kans op revanche. Regio’72 ging gretig van start en was in de eerste helft superieur. Voor het publiek was het een lust voor het oog om de energieke aanvallen te zien. Bij een stand van 10-4 werd er gepauzeerd.

In de tweede helft gingen de ijverige thuisspelers aanvankelijk op dezelfde manier verder. Bij een stand van 13-5 werd er gas teruggenomen en kreeg Devinco meer grip op de wedstrijd. Zij scoorden vijf doelpunten op rij voordat Regio’72 weer raak schoot. In deze fase raakte de thuisclub de controle kwijt en werd het spel onrustig. De bezoekers kwamen twee minuten voor tijd nog gevaarlijk dichtbij (18-16). De eindstand werd door Thomas Gerritsen bepaald op 19-16.

Er staan nog drie wedstrijden op het programma van deze zaalcompetitie. Regio’72 kan deze vrijuit gaan spelen nu de degradatiezone uit het zicht is. Voor trainer/coach Brenda Voortman is dit klassebehoud ook een opsteker. De ploeg maakt een goede ontwikkeling door en de spelers gaan steeds beter hun posities innemen.

De doelpunten zijn gemaakt door Robin Zweekhorst (6), Thomas Gerritsen (4), Anne Stegeman (2), Hidde Scholten (2), Tim van Huffelen (2), Ruth Schoemaker (1), Femke Scholten (1) en Jordi Molendijk (1).

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares