Regio ’72 verliest eerste zaalduel

De korfballers van Regio ’72 waren na de twee gewonnen oefenwedstrijden tegen Thrianta uit Hoogeveen en Hellas uit Nunspeet vol vertrouwen afgereisd naar Hardenberg, om daar het eerste competitieduel tegen Juventa aan te gaan. De ambitie van het naar de tweede klasse gedegradeerde Regio ’72 is om weer eens mee te kunnen draaien in de bovenste helft van de competitie. In het begin van de wedstrijd maakte Regio ’72 het zichzelf moeilijk door niet scherp genoeg de strijd aan te gaan. Het kwam in een mum van tijd op twee punten achterstand en moest de hele wedstrijd daardoor achter de feiten aanlopen. Vooral het tweede deel van de eerste helft liet Regio ’72 steekjes vallen. Er werden te veel persoonlijke fouten in de verdediging gemaakt, wat resulteerde in het weggeven van drie strafworpen en enkele vrije worpen. Aanvallend werden vijf opgelegde kansen en een strafworp niet benut, waardoor Juventa de twee puntjes voorsprong uit kon bouwen naar een 7 – 13 ruststand. In de tweede helft herpakte Regio ’72 zichzelf en knokte het zich goed terug in de wedstrijd. Langzamerhand werd de achterstand kleiner en kleiner. Het geslepen Juventa wist echter, kijkend op de klok, de wedstrijd keurig uit te spelen, voordat Regio ’72 echt langszij kon komen.

Al met al was het een wedstrijd met vele gezichten. De eerste helft is er voor Regio ’72 een om snel te vergeten. In de tweede helft bleken de basisspelers van S1 zelf bij machte zich terug te knokken in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft besloot coach Pascal Selker een aantal tactische wissels toe te passen. Met de wisselspelers Karel Mol, Willeke Kloezeman en Jesper Menting in de gelederen kwam Regio ’72 uiteindelijk nog akelig dichtbij waardoor de slotfase van de wedstrijd ook spannend en grimmig werd. Jammer dat Regio ’72 de wedstrijd in de eerste helft eigenlijk te gemakkelijk uit handen gegeven heeft.

Volgende week speelt Regio ’72 thuis tegen Blauw Zwart uit Wierden. Ook Blauw Zwart verloor haar eerste wedstrijd, beide ploegen zullen dus graag de eerste punten willen binnenslepen. De wedstrijd begint om 18.50 uur in sportzaal “De Wieken” in Vaassen.