Regio ’72 verliest in Assen

 

ASSEN Afgelopen zaterdag ging Regio ’72 op bezoek bij Asko, een ploeg in strijd tegen degradatie. Het al veilige Regio ’72 kon vrijuit spel en, maar het ontbrak de Vaassenaren aan scherpte. Dit resulteerde in een 11-8 overwinning voor Asko.

 

  

 

Regio ’72 heeft de doelstelling om zich veilig te spelen dit zaalseizoen ruimschoots gehaald. Vooral in de thuiswedstrijden werd aantrekkelijk korfbal gespeeld, in de uitwedstrijden was het spel van de Vaassense korfballers wisselvalliger. Afgelopen zaterdag speelde Regio ’72 één van de mindere wedstrijden van het seizoen.


Ricardo Hulleman startte opnieuw in de basis, hij verving de net van wintersport teruggekeerde Robin Zweekhorst. De beginfase van de wedstrijd was voor Asko. De thuisploeg kwam snel op een 3-0 voorsprong, daarna kwam Regio ’72 terug in de wedstrijd. Verdedigend stond de Vaassense ploeg goed, aanvallend ontbrak de scherpte. Na één speelhelft was de stand op 5-5 bepaald.

 

Na de pauze was de eerste treffer wederom voor de Assenaren. Toch bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Het verschil bleef lang op één punt voorsprong voor Asko. Regio ’72 kreeg voldoende mogelijkheden om de gelijkmaker te forceren, maar uiteindelijk zette Asko de voorsprong op 10-8. Met in de tweede helft Robin Zweekhorst in de ploeg en ook debutante Femke Scholten als invalster kon Regio ’72 onvoldoende een vuist maken. De overtuiging in de afronding ontbrak, waardoor Asko met 11-8 aan het langste eind trok en zich veilig speelde. Een teleurstellend doelpuntenaantal voor Regio ’72.

 

Volgende week krijgt Regio ’72 de kans om te laten zien dat het tot een betere score in staat is. In de slotwedstrijd van het zaalseizoen komt TOP op bezoek, deze ploeg maakt nog kans op de titel. Aan de Vaassenaren de uitdaging om de ongeslagen thuisstatus te behouden om daarmee de vierde positie op de ranglijst veilig te stellen.

 

Doelpunten Regio’72 

Karel Mol, 3

Tim van Huffelen, 2

Ricardo Hulleman, 2

Willeke Kloezeman, 1