Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio ’72 verliest nipt van koploper

Regio ’72 is de hervatting van de veldcompetitie ongelukkig begonnen. Op bezoek bij de nieuwe koploper DOT in Oss verloren de Vaassenaren met 15-14.

Bij Regio ’72 keerde Lauren Schoemaker na een blessure terug in de basisformatie. De Vaassense ploeg had eerder de thuiswedstrijd ruim verloren en wilde laten zien dat de stijgende lijn is ingezet. Dit lukte aanvankelijk goed. DOT vertraagde het spel, maar Regio ’72 wist snel op een 1-3 voorsprong te komen. Daarna kwam DOT beter in de wedstrijd en kwam op een 8-6 voorsprong. Vlak voor rust zette Regio ’72 nog keer aan, waarna het leek dat beide ploegen met een 9-9 ruststand naar de thee gingen. Een wanhoopsschot van heel ver betekende toch nog de 10-9 voorsprong voor DOT.

In de tweede helft scoorde Robin Zweekhorst gelijk de 10-10 en bleef het spannend. Beide ploegen hadden langere periodes waarin het niet lukte te scoren. Zeker toen het ging regenen en de nieuwe ballen zeer glad werden. Tot 13-13 kon het duel alle kanten op. Op dat moment moest Thomas Gerritsen geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Jordi Molendijk. DOT leek aan het langste eind te trekken door twee maal snel te scoren. Regio ’72 kon nog terugkomen tot 15-14, maar de tijd bleek te kort om alsnog een punt uit het vuur te slepen.

Na een gelijkopgaand duel was dit toch een zuur verlies. Door de nederlaag van koploper Steeds Hooger neemt DOT de koppositie over. Regio ’72 staat onderin de middenmoot. Volgende week spelen de Vaassenaren de derby bij Steeds Hooger om 13.15 uur in Apeldoorn. Een goede gelegenheid om nu wel de punten te pakken van een hooggeklasseerde tegenstander.

Doelpunten Regio ’72: Robin Zweekhorst 4, Tim van Huffelen 3, Ruth Schoemaker 2, Anne Stegeman, Leandra Koetsier, Lauren Schoemaker, Hidde Scholten, Thomas Gerritsen.

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares