Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio ’72 verliest uitduel weer nipt

Regio ’72 is de competitie goed begonnen met drie overwinningen in de eerste vier wedstrijden. Slechts bij koploper de Parabool werd nipt met 19-18 verloren. Ook nu was Regio ’72 op bezoek bij HHV weer dichtbij een punt, maar bleef met een 18-17 nederlaag met lege handen achter.

Bij Regio ’72 startten Willeke Kloezeman en Bart Bosman in de basis in plaats van de geblesseerde Anne Stegeman en Jochem van der Haar. Beide ploegen startten scherp op het natuurgras in Hollandscheveld wat binnen vier aanvallen tot een 2-2 tussenstand leidde. Daarna pakte HHV het eerste initiatief en kwam op een 7-3 voorsprong. Regio ’72 scoorde echter vier keer op rij en kwam terug tot 7-7. Tot de rust ging het gelijk op, waarbij Lauren Schoemaker vlak voor het rustsignaal Regio ’72 op een 10-11 voorsprong schoot.

Het tweede bedrijf hadden beide ploegen meer moeite met scoren, maar bleef het spannend tot een 14-14 tussenstand. Op dat moment kwam HHV weer op een voorsprong van 17-14, maar bleef Regio ’72 vechten voor een goed resultaat. Onder meer door de inbreng van de wisselspelers Jordi Molendijk, Tijs Schoemaker en Erica Oosterhof kon Regio ’72 nog eenmaal terugkomen. Toen Regio ’72 vlak voor tijd de 18-17 noteerde, leek in de slotminuut alles mogelijk. De Vaassenaren hadden echter pech en zagen nog enkele kansen uit de korf rollen. Hierdoor verloren de Vaassense korballers evenals twee weken geleden een zwaarbevochten duel in de slotfase, waar minimaal een punt haalbaar was.

Door deze nederlaag gaat HHV Regio ’72 voorbij op de ranglijst. Volgende week mag Regio ’72 dat nu derde staat, aantreden tegen ROG in Groningen. Weer een goede kans om de positie in de subtop van de tweede klasse waar te maken.

Doelpunten Regio ’72:
Hidde Scholten, 6
Tim van Huffelen, 4
Robin Zweekhorst, 3
Bart Bosman, 1
Leandra Koetsier, 1
Lauren Schoemaker, 1
Jordi Molendijk, 1

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares