Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio ’72 viert 50-jarig jubileum groots

In de week van 11-17 september heeft Regio ’72 met diverse activiteiten het jubileum gevierd met als afsluiting op 17 september, de jubileumdag zelf, een groot feest en reünie met vele oud-leden.

Een impressie van de week:

Historische puzzeltocht: Zondag 11 september vond, begeleid door perfect wandelweer, een historische wandeltocht in Vaassen plaats, met verhalen en feitjes over de historie van de club. Tussendoor werden diverse opdrachten uitgevoerd, die allemaal een relatie met de clubhistorie hadden. Zo werd bijvoorbeeld de eveneens 50-jarige hoofdsponsor GSB geholpen met een waterleiding. Was er een voeldoos met allerlei voorwerpen van de diverse acties die gehouden zijn. Werd er gestencild voor het clubblad en werd er gescoord op rieten korven en kunststofkorven. Met veel lachende gezichten en het perfecte wandelweer een zeer geslaagde start van deze feestelijke week.

Megakangoeroedag: Woensdagochtend 14 september vond voor alle Vaassense kleuters een megakangoeroedag plaats. Wat was het een feest op Sportpark Zichtstede. Ruim 240 kinderen deden enthousiast mee aan alle sportieve spelletjes. Van de warming-up tot het favoriete vallende sterren-spel en het tussentijdse appeltje voor de dorst. Een zeer geslaagde ochtend georganiseerd in samenwerking met de buurtsportcoaches. De kleuters kregen allemaal een leuke goodie bag mee na afloop van deze sportieve ochtend.

Mijn team is top: Woensdagmiddag 14 september was de overige Vaassense basisschooljeugd aan de beurt. Met diverse spectaculaire spellen op het kunstgrasveld en op het beachveld gingen 11 teams uit de groepen 3 t/m 8 met elkaar de strijd aan. De middag had een toepasselijke naam: ‘Mijn team is top’. Uiteindelijk ging het team This is Power er met de eerste prijs vandoor nadat alle kinderen hadden genoten van een heerlijke pannenkoek.

Reünie en feest: Nadat op vrijdagavond 16 september het formele gedeelte plaatsvond in de prachtig versierde feesttent in de vorm van een receptie, was 17 september de absolute feestdag. Voor alle (ouders van) leden was er een lunch verzorgd door AH Vaassen en konden in de tent foto’s en videobeelden van 50 jaar korfbal bekeken worden. Vervolgens was het tijd voor jubilieumwedstrijden tussen drie generaties selectieteams. Prachtig om te zien, dat vrijwel alle generaties (oud-)leden hun korfbalskills nog niet verleerd waren.

Tussen de buien door werden de mooiste doelpunten gescoord. Ondertussen werd door de jeugd op het beachveld een sportief programma afgewerkt.

Tijdens de middag en het diner, verzorgd door Bouwmeester Buitengewoon Vers, was de reünie een feest van herkenning en werden herinneringen uit vervlogen tijden opgehaald. De dag werd afgesloten met een groot feest, waarbij vele oud-leden langskwamen om de gezelligheid van de Vaassense korfbalclub opnieuw te beleven. Een afsluiting van een prachtige week, waar bovendien veel bloemen geplaatst werden bij de herinneringsboom, voor de leden die de korfbalclub zijn ontvallen. Voor velen een dag met een traan, maar toch vooral een grote lach.

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares