Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio ’72 wint belangrijk duel

Zaterdag 15 oktober speelde Regio’72 de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie.  De tegenstander was Zwart-Wit uit Delden. Vorige week kwamen de Vaassense spelers teleurgesteld uit Asten, omdat ze de ruime voorsprong niet konden vasthouden. In de slotminuut moesten ze toestaan dat de thuisclub Klimop langszij kwam.

Deze week wordt er met nieuw elan gestart. Beide teams hebben tot nu toe vier punten gehaald en delen de laatste plaats. Het belang is dus groot, want bij winst is de middenmoot in zicht. Vanaf het eerste fluitsignaal werd in beide aanvalsvakken met scherp geschoten. De doelpunten vielen tot de 16e minuut als rijpe appels door de mand, geheel passend bij het seizoen. De stand op het scorebord was toen 8-8 en dat betekent één doelpunt per minuut. Dat is een bijzonder hoog schotpercentage, maar het geeft ook aan dat de verdedigers  steekjes lieten vallen. Tot rust werd er om en om gescoord en begon de tweede helft met een 11-11 stand.

In dit deel van de wedstrijd ging het scoren moeizamer en werden door beide teams veel plaatsingsfouten gemaakt. Deze fase was voor scheidsrechter Verheul nog ongelukkiger. De leidsman kwam ongelukkig ten val na een botsing en moest geblesseerd het veld verlaten met naar later bleek een gebroken sleutelbeen en gebroken ribben. De reeds aanwezige scheidsrechter voor de wedstrijd van het tweede team heeft vakkundig de wedstrijd verder gefloten.

Regio’72 herpakte zich het eerst na deze rommelige fase en wist driemaal tot scoren te komen. Vervolgens vielen de doelpunten aan beide kanten. Trainer/coach Brenda Voortman bracht de wisselspeelsters Annemarije Kerkdijk en debutante Leandra Koetsier in het veld. Zwart-Wit kon het gat van drie doelpunten echter niet meer overbruggen en de eindstand werd 18-15. Met deze winst nestelen de paarswitten zich in de middenmoot en dat biedt perspectief voor het tweede deel van de veldcompetitie. De korfballers gaan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie.

De doelpunten zijn gemaakt door Laurens Kozijn (4), Tim van Huffelen (4), Thomas Gerritsen (3), Hidde Scholten (2), Ruth Schoemaker (2), Lauren Schoemaker (2)  en Anne Stegeman (1).

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares