Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio wint verrassend van titelkandidaat Viko

Op papier heeft Regio’72 niets in te brengen tegen Viko. Regio’72 speelt tegen degradatie terwijl Viko volop in de race is voor de titel. De uitwedstrijd werd met ruime cijfers verloren. Van enige druk was er geen sprake, zodat Regio zich kon richten om het Viko zo lastig mogelijk te maken.

 

Regio’72 begon de wedstrijd in zijn vertrouwde basisopstelling en kwam sterk uit de startblokken. Al snel stond het 2-0. Een heuse titelkandidaat laat zich niet zomaar uit het veld slaan, zo ook Viko. Met 6 doelpunten op rij sloeg Viko een gat. Voor Regio was het belangrijk om in ieder geval mee te blijven scoren om het gat te beperken. Daarnaast koos Regio voor een tactiek om het aanvalsspel van Viko te vertragen. Met een stand van 7-12 werd er gerust.

 

Ook in de tweede helft koos Regio ervoor dezelfde tactiek te gebruiken. Langzamerhand kreeg het meer grip op het aanvalsspel van Viko. Viko begon meer en meer tegen zichzelf te spelen. Daar waar Regio bleef scoren, leek de doelpuntenmachine van Viko te haperen. Regio werkte de achterstand weg en bij 18-17 kwam het wederom op voorsprong. Gestaagd bouwde Regio zijn voorsprong gecontroleerd verder uit tot een 22-20 eindstand.

 

Deze ‘bonus’punten zijn meer dan welkom in de strijd tegen degradatie. Het team heeft laten zien dat wanneer men gecontroleerd en rustig speelt het elke tegenstander moeilijk kan maken.

 

Score:

Tim van Huffelen 8

Hidde Scholten 6

Thomas Gerritsen 4

Robin Zweekhorst 2

Ruth Schoemaker 1

Anne Stegeman 1

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares