Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio’72 begint de competitie met een derby.

Zaterdag 10 september begon voor het vlaggenschip de competitie met een derby tegen Steeds Hooger. De buren uit Apeldoorn kwamen op bezoek op sportpark de Zichtstede. Het zonnetje scheen, sportpark liep langzaam vol. Alle ingredienten voor een spannende derby en men was benieuwd hoe het team de competitie zou starten.

Regio’72 heeft zijn voorbereiding afgesloten en vanaf vandaag wordt er gestreden voor elk punt. Steeds Hooger is het eerste team waar Regio punten van wil pakken. Alleen werkte Steeds Hooger hier de eerste helft niet aan mee. Steeds Hooger startte scherp uit de blokken. Het had een betere schotpercentage en de combinaties liepen bij Steeds Hooger beter dan bij Regio. Tegen het eind van de eerste helft werd de geblesseerde Annemarijke Kerkdijk gewisseld voor Anne Stegeman. Met een 4-11 ruststand werd de verkoeling opgezocht.

Wil Regio punten pakken dan moest men uit een ander vaatje tappen. De verkoeling deed het team goed en de eerste 2 punten waren voor Regio. De wedstrijd leek los te barsten en beide teams scoorden over en weer. Halverwege de 2de helft stond er een 13-17 stand op het scorebord. Waarschijnlijk dacht Steeds Hooger dat de buit al binnen was en koos het voor een vertragende tactiek in hun aanval. De aanvallen van Steeds Hooger haperde, schoten werden uitgesteld of te hard geschoten. Regio rook zijn kans en sprokkelde één voor één de punten bij elkaar. Met nog 1 minuut op de klok en een 16-17 stand was het Ruth Schoemaker die een punt wist te halen uit deze strijd.

Regio heeft zijn eerste punt te pakken in de competitie. Doordat Regio is ingedeeld in een competitie met teams uit het zuiden werd de officiele eerste speelronde uitgesteld. Dit betekent dat DOT uit Oss op woensdagavond de reis naar Vaassen mag maken om te komen spelen.

Doelpunten:

Tim van Huffelen: 4

Thomas Gerritsen: 3

Hidde Scholten: 3

Lauren Schoemaker: 2

Laurens Kozijn: 2

Annemarijke Kerkdijk: 1

Bart Bosman: 1

Ruth Schoemaker: 1

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares