Pages Navigation Menu

Vaassen

Regio’72 staat voor een veilig sportklimaat

Vanuit het NOC*NSF is het advies gekomen om aan te sluiten bij het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor vrijwilligers. Regio’72 is hierbij aangehaakt, met als voornaamste reden: laten zien dat we met elkaar voor een veilig sportklimaat staan.

Er is gestart met het opstellen van een algemene gedragscode, het afstemmen met de vertrouwenscontactpersoon Reian Gerrits en een pilot onder de bestuursleden van Regio’72. Naar aanleiding daarvan is in het bestuur besloten om ook de commissieleden en alle trainers een VOG te laten aanvragen. Op de Algemene Ledenvergadering in oktober 2015 is daar een toelichting op gegeven en hebben de leden goedkeuring gegeven voor deze nieuwe ‘verplichting’ binnen onze vereniging.

De insteek van het bestuur van Regio’72 is zeker niet het wekken van wantrouwen in de richting van onze vrijwilligers. Integendeel; er is heel veel vertrouwen in onze vrijwilligers! De insteek is om te laten zien dat we middels de zichtbaar aanwezige gedragscode, een vertrouwenscontactpersoon en vrijwilligers met een VOG staan voor een veilig sportklimaat voor onze jeugdleden! Belangrijk om te benadrukken volgens het bestuur en om met elkaar te kunnen uitdragen en uitstralen.

Elke ‘nieuwe’ vrijwilliger vraagt bij aanvang van de werkzaamheden een VOG aan. Alle huidige vrijwilligers hebben inmiddels een VOG aangevraagd en verkregen. Iedere vijf jaar zal dit ge-update worden, om het beeld actueel te houden.

Een nieuw proces binnen Regio’72 om met elkaar te zorgen voor het veilig kunnen sporten van onze jeugdleden!

Share This

Delen

Deel dit bericht met vrienden

Shares