Regio’72 wint laatste thuiswedstrijd

Met nog twee wedstrijden voor de boeg loopt seizoen 2018-2019 op zijn eind. Zaterdag speelde Regio’72 zijn laatste thuiswedstrijd tegen ROG. Voor beide teams stond er niets meer op het spel, behalve de strijd om wie de tweede plaats in de stand mag innemen.

Voor het vlaggenschip speelt normaal gesproken het reserve team van Regio’72. Het maakte zich op voor de kampioenswedstrijd. Helaas kon de tegenstander KVZ3 geen team op de been zetten en werd de wedstrijd verplaatst. Men ging er vanuit dat het feestje anderhalve week werd uitgesteld totdat het nieuws bereikte dat directe concurrent NKC’51 3 verloren heeft en het tweede, zonder zelf te spelen, kampioen is geworden. Het speelt vanaf volgend seizoen zowel in de zaal als op het veld in de reserve 2de klasse.

Regio’72 startte de wedstrijd met Thomas Gerritsen op de plek van de afwezige Tim van Huffelen. Vorige week speelde Tim zijn laatste thuiswedstrijd in het paarse shirt. Vanaf seizoen 2002-2003 speelde Tim in het eerste en sluit zo een periode van 17 seizoenen spelend in het eerste af. Dat kunnen maar weinig mensen zeggen binnen de club.

Ondanks het warme weer werd er veel gescoord door beide teams. Beide teams probeerde het tempo in het spel te houden. Pas in de loop van de eerste helft leek Regio zijn scherpte te hebben gevonden en begon aan een inhaalslag. Het werkte een 5-10 achterstand weg tot een 9-12 ruststand.

Ook in de tweede helft knokte Regio’72 voor wat het waard was. Het kwam terug tot een 14-14 stand, waarna Casper Gensen Regio voor het eerst op voorsprong bracht. Wat aanbrak was een spannende strijd die alle kanten op kon gaan. Pas in de laatste minuut scoorde Hidde Scholten de 19-18 en bleef de winst in Vaassen. In de laatste tegenaanval van ROG kreeg Leandra Koetsier een publiekswissel, ook zij stopt met de selectie.