Wedstrijdverslag: Midlandia 1 – Regio’72 1

Midlandia 1 – Regio’72 1

Op een dag die eigenlijk veel te warm was om te spelen, speelde Regio een overtuigende pot tegen Midlandia. Spannend was de wedstrijd niet, belangrijk wel. Des te fijn dat de twee punten gepakt werden.

Met een wat ongewone invaller, Marije van Huffelen op de plek waar de momenteel geblesseerde Anne Stegeman normaal speelt, begon Regio’72 1 op deze prachtige zonnige dag tegen Midlandia 1. Het eerste kwam overtuigend uit de startblokken en liet met goals van Jochem en Hidde eigenlijk meteen al zien dat ze meer kwaliteiten bezitten dan Midlandia.

Het is niet dat Midlandia helemaal geen kans maakte, ze scoorden nog wel aardig mee, maar de voorsprong werd gestaag uitgebouwd naar vier verschil. Tegen het einde van de eerste helft werd het verschil zelfs naar zes gebracht.

Voor de rust wist Midlandia er toch nog een aantal ballen in te mikken. Met een ruststand van 8-13 leek het erop dat het misschien nog wel een spannend zou kunnen gaan worden. Bij aanvang van de tweede helft bleek echter dat de overtuigende manier van spelen van Regio toch kon standhouden. Het verschil werd nooit minder dan vier doelpunten.

Aan het eind verslapte Midlandia nog iets, waardoor een eindstand van 13-20 werd bereikt. Ze konden zich redelijk standhouden, maar het was een overtuigende overwinning. Wellicht geen spannende wedstrijd, maar voor Regio zijn het erg belangrijke punten om een mogelijke promotiewedstrijd te verwerkelijken, wat nu vrijwel een zekerheid is.