Regio ’72 1 wint punt in Woudenberg waarbij Regio ’72 2 het kampioenschap kan ruiken

Afgelopen zaterdag reisde de selectie van Regio ’72 af naar Woudenberg. Voor beide teams stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Regio ’72 1 is nog niet geheel zeker van handhaving door de totale gelijkwaardigheid in de competitie en kon slechts een punt bijschrijven in de strijd. Regio ’72 2 is op stoom en is door de winst op nummer twee, Woudenberg, steviger op de kampioenschapsstoel gaan zitten en kan zich opmaken voor het feestmaal.

In Woudenberg startte Regio ’72 2 zenuwachtig aan de o zo belangrijke wedstrijd. De eerste aanvallen waren wat slordig en de korf werd niet optimaal gevonden. Maar naarmate de locomotief met aanvoering van de scherpschutters Ricardo Hulleman en Jordi Molendijk op gang was gebracht, was de wedstrijd al snel gespeeld. Over alle schijven werden de kansen benut en waren er afwisselend mooie afstandsschoten en briljante passeeracties.
In de tweede helft kwam ook de complete reservebank met frisse energie in actie en zo was te zien dat het tweede van Regio ’72 een geslepen team is en het kampioenschap een fantastische trofee zou zijn.

Voor Regio ’72 1 was de wedstrijd tegen Woudenberg eveneens van groot belang. De wedstrijd startte zonder de door ziekte gevelde Jochem van der Haar die werd vervangen door Tijs Schoemaker. Woudenberg zette Regio ’72 direct onder hoge druk gezet. Regio ’72 wist na de 2-2 onder de druk vandaan te komen en maakte uit een aantal dode spelmomenten een sprong tot 2-5. Woudenberg toonde zich echter veerkrachtig en wist gelijk te maken en daar volgens ook overeen te gaan. Er werd gerust met een 11-9 achterstand.

Brenda Voortman zette de punten in de rust op de i en dat zou voldoende moeten zijn voor een krachtiger en scherpere tweede helft. Dat laatste bleek pas later in de tweede helft. Regio ’72 wist aan te klampen bij Woudenberg dat al eerder verder was uitgelopen. In de laatste vijf minuten werd met een aantal wissels het gat gedicht en kon Regio ’72 de wedstrijd besluiten in een eindstand van 18-18.

Beide teams van Regio ’72 hebben de punten de aankomende wedstrijden nodig om het zaalseizoen positief te besluiten en met als hopelijk kers op de taart het kampioenschap van Regio ’72 2. De complete selectie hoopt dat ook dat volgende week een gevulde Wieken ZOWEL bij het eerste als het tweede in Vaassen bij kan dragen aan mooie wedstrijden en puntenbehoud in Vaassen.