Belangrijke stap richting titel

NUNSPEET – De strijd om het kampioenschap in klasse 3E. Daar draaide het afgelopen zaterdag om voor de korfballers van Regio’ 72. In Nunspeet gingen ze de strijd aan met de eveneens ongeslagen titelconcurrent Hellas’63. Het publiek kreeg een zinderende wedstrijd voorgeschoteld. Op het scherpst van de snede werd er gestreden; beide ploegen pakten om en om een voorsprong, en er vielen mooie doelpunten. Door fanatisme en spanning, bij zowel scheidsrechter als spelers, viel er helaas ook een aantal gele kaarten. Dit deed echter niets af aan de wedstrijd, zeker niet voor de meegereisde Regio’ 72 aanhang. Hun ploeg trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 14-16.

Vooraf waarschuwde coach Marcel Teunissen de ploeg niet te gespannen aan de wedstrijd te beginnen. Dit bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. De Vaassense korfballers waren de eerste 10 minuten overgeconcentreerd en lieten zich verrassen door de scherpte van met name een aantal heren aan de kant van Hellas. Aanvallend had Regio’ 72 ook wat tijd nodig om op stoom te komen, waardoor er halverwege de eerste helft een 1-6 achterstand op het scorebord stond. Vanaf dat moment kreeg Regio’ 72 weer grip op de wedstrijd. De scherpschutters van Hellas werden beter aan banden gelegd en de ploeg bracht de juiste mensen in stelling om te scoren. Na een prima inhaalrace stond er bij rust nog slechts een 8-9 achterstand op het scorebord en lag de wedstrijd weer helemaal open.

spelmoment Regio72-Hellas

Regio’72 startte de tweede helft zonder de in de eerste helft geblesseerd geraakte Ilse Heideveld. Zij werd zeer verdienstelijk vervangen door Rosanne Wassink. Beide ploegen gingen verder waar ze de eerste helft gebleven waren en een spannende periode van stuivertje wisselen volgde. Onder luide aanmoediging van de volle tribunes liet zowel Hellas als Regio’ 72 zien niet voor niets in de top van de derde klasse te spelen. Uiteindelijk bleek Regio’ 72 toch over de meest complete ploeg te beschikken en onder aanvoering van topscoorster Willeke Kloezeman liepen de Vaassenaren uit naar 11-15. Een comfortabele voorsprong en de fans zongen al over een kampioenschap. In de slotfase kon Hellas door een aantal gelukstreffers en wat slordigheidjes aan Vaassense zijde nog wel wat terugdoen, maar de overwinning kwam niet in gevaar. Eindstand 14-16.

Doelpunten Regio’ 72
Willeke Kloezeman, 4
Gert van Essen, 3
Marije de Boer, 2
Ilse Heideveld, 2
Karel Mol, 2
Robin Zweekhorst, 2
Tim van Huffelen, 1